7 praktische gebruiken van de smartphone die je misschien nog niet kent

Janine image
door Janine

03 December 2017

7 praktische gebruiken van de smartphone die je misschien nog niet kent
Advertisement

Een smartphone is in staat om ongewone dingen te doen. Als we de meest voorkomende functies terzijde schuiven, zoals bellen ook al ben je in het buitenland, een ongekende hoeveelheid geavanceerde applicaties downloaden, en bovendien overal op het internet surfen, de smartphone kan andere taken uitvoeren, die de meeste mensen niet kennen.

Vandaag willen we het hebben over 7 telefoonfuncties die iedereen die een smartphone heeft, moet weten om optimaal te kunnen profiteren van het apparaat.

Advertisement

1. Het gebruik van de smartphone als luisterapparaat op afstand

1.	Het gebruik van de smartphone als luisterapparaat op afstand

maxpixel.freegreatpicture.com

Je kunt eenvoudig het antwoordapparaat op de mobiele telefoon instellen en het daar neerleggen waar je het in de gaten wilt houden. Om de resultaten te bekijken, kun je bellen naar je mobiele nummer, of een videogesprek maken: je kunt de geluiden horen waar je de telefoon hebt neergelegd of, in het geval van een videogesprek, het met eigen ogen controleren.

Advertisement

2. De telefoon definitief blokkeren

2.	De telefoon definitief blokkeren

Pixabay

In dit geval heb je de IMEI code nodig (dat zich op de verpakking van de telefoon bevindt of kan worden opgevraagd door *#06# in te toetsen). Als je je telefoon bent verloren en je wilt voorkomen dat iemand toegang krijgt tot jouw persoonlijke gegevens, kun je je telefoon op afstand definitief blokkeren. Bel je provider en laat weten dat je je telefoon wilt blokkeren: met het geven van de IMEI-code en de andere nodige gegevens, zorg je ervoor dat de telefoon voor altijd onbruikbaar blijft.

3. Een microscoop van je smartphone maken

3.	Een microscoop van je smartphone maken

NonBony

Om van je mobiele telefoon een efficiënte microscoop te maken, hoef je alleen maar het vergrootglas dat zich in elk laserlicht bevindt te verwijderen. Nadat je het op de camera hebt bevestigd, heb je je eigen draagbare microscoop. Makkelijk toch?

4. Onderwaterfoto’s maken

4.	Onderwaterfoto’s maken

maxpixel.freegreatpicture.com

Niet alle, maar veel smartphones kunnen onder water en kun je dus onderwaterfoto's maken. Maar als je pech hebt en jouw mobiel er niet geschikt voor is, kun je kiezen voor polyethyleenbescherming, overeenkomend met de doorzichtige folie die je in de keuken gebruikt, het duurt een paar minuten.

5. Ontgrendeling door middel van gezichtsherkenning

5.	Ontgrendeling door middel van gezichtsherkenning

androidinsider

Om je telefoon te ontgrendelen kun je je pincode, je paswoord of een teken intoetsen. Maar niets is zo zeker als gezichtsherkenning! Controleer of dit op jouw mobiel mogelijk is, kijk bij je Instellingen, Beveiliging, Scherm ontgrendelen en stel de gezichtsherkenning in indien aanwezig.

Advertisement

6. Het omzetten van je scherm naar een 3D-holografische projector

6.	Het omzetten van je scherm naar een 3D-holografische projector

Mrwhosetheboss/Youtube

Je kunt een driedimensionale holografische projector maken die, indien geplaatst op het telefoonscherm, prachtige beelden in de ruimte projecteert. Om dit te realiseren moet je de educatieve video volgen, maar je hebt weinig dingen nodig, zoals een transparante CD-hoes, een snijder, een pen en plakband.

7. De levensduur van het apparaat verlengen

7.	De levensduur van het apparaat verlengen

VlogTimes

Een van de oorzaken waardoor het apparaat niet meer optimaal werkt, is het stof dat zich na verloop van tijd ophoopt in de oplader- en oortelefoon ingangen. Zorg er dus voor dat je deze altijd schoonmaakt door eenvoudig een injectiespuit met lucht te gebruiken en deze te injecteren om het stof te verwijderen.

Nu je deze 7 mechanismen kent, weten we zeker dat je niet met dezelfde ogen als voorheen naar je smartphone zult kijken.

Advertisement