10 dingen die we niet meer gebruiken volgens hun oorspronkelijke doel - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
10 dingen die we niet meer gebruiken…
21 echtgenoten die gewoon niet weten hoe ze een relatie saai moeten maken Kun je deze eenvoudige bewegingen met je hand uitvoeren? Dan heb je misschien het Marfan Syndroom

10 dingen die we niet meer gebruiken volgens hun oorspronkelijke doel

Door Janine
67.711
Advertisement

De jaren gaan voorbij en de behoeften veranderen, maar sommige voorwerpen blijven bestaan, ook al gebruiken we ze niet meer op dezelfde manier. Er zijn namelijk dingen waarvan het lijkt dat we er niet zonder kunnen en waarvoor we een manier hebben gevonden om ze toe te passen die ver van de oorspronkelijke manier zijn verwijderd.

Het gebeurt soms dat de genialiteit van een uitvinding pas later wordt onthuld, wanneer iemand een geniale zet heeft gedaan die het helemaal perfect maakt. Hier zijn een paar bijzondere voorbeelden.

Het mysterie van het blauwe gedeelte van deze bekende gum

foto: pelikan.com

Volgens het bedrijf dat het voor het eerst heeft geproduceerd"De BR 40® gum van Pelikan heeft een rood gedeelte dat potloodgrafiet uitwist en een blauw gedeelte dat inkt, balpen, kleurpotloden en nog veel meer uitwist".

Tegenwoordig wordt echter gedacht dat dit later bedacht werd: door het symbool van een pen op het rode gedeelte te tekenen, dat bedoeld was om potlood uit te wissen, leidde het de aandacht af van het rode gedeelte dat vaak vlekken op de pagina achterliet.

Het zakje op de spijkerbroek

Het originele doel achter het ontwerp van dit zakje was om een zakhorloge in te doen, die vaak werden gebruikt in het tijdperk waarin de spijkerbroek werd uitgevonden (1871). Tegenwoordig wordt het bijna niet meer gebruikt...

Advertisement

De lus aan de achterkant van herenoverhemden

foto: ymuro.com

De reden achter de aanwezigheid is net zo vanzelfsprekend als dat het genegeerd wordt: het meest gedragen kledingstuk van fabrieksarbeiders, werd deze lus gebruikt om het snel op te hangen, zonder een stoel te gebruiken. De lus zit er nog steeds op, maar wordt bijna nooit gebruikt.

De bieronderzetter

Zoals het duitse woord "bierdeckel", oftewel "bier" en "bedekking", al zegt, werd dit voorwerp oorspronkelijk gebruikt om een glas bier te bedekken, niet om het erop te zetten. Hun doel was namelijk om te voorkomen dat insekten of andere voorwerpen in het glas zouden vallen wanneer men buiten dronk.

De uitvinding van het Braille-alfabet

Louis Braille is de man die het alfabet uitvond dat nog altijd gebruikt wordt door blinden, maar wist je dat het geen origineel idee was? Braille was in werkelijkheid geïnspireerd op een geheim communicatiesysteem dat door het Franse leger werd gebruikt om 's nachts berichten uit te wisselen, wanneer je door het aansteken van licht aan de vijand jouw aanwezigheid liet zien. Deze code werd uitgevonden door een officier met de naam Charles Barbier de La Serre.

De productie van M&M's

Deze snoepjes van amerikaans fabrikaat werden gemaakt door de zoon van de man die de reep chocolade met karamel, Mars, uitvond, een zekere Forrest Mars Jr...

Hij kwam op het idee toen hij hoorde dat de Britse soldaten gek waren op Smarties en daarom was zijn target de militairen: tijdens de Tweede Wereldoorlog waren deze snoepjes de meest gevraagde onder Amerikaanse soldaten.

 

Het gebruik van thee

Voordat het een drank werd, werd thee exclusief gebruikt als medicijn.

Het bijzondere verhaal van de paraplu

Het eerste gebruik van de paraplu was heel verschillend: in het oosten werd het gebruikt om zichzelf te beschermen tegen de zonnestralen, niet tegen de regen (en dat is nog steeds zo!), terwijl het in Europa onmiddels het doel had waarvoor we het nog steeds gebruiken, toch had de uitvinder geen gemakkelijk leven; zich beschermen met dat vreemde voorwerp in plaats van een regenjas en muts, was niet alleen symbool van zwakheid, maar degenen die op een koets reden vonden het helemaal niks: met de verspreiding van de paraplu voelden steeds meer mensen zich vrij om te voet te gaan!

Het gebruik van de capuchon

Zoals we zojuist al vermeldden, was de capuchon ooit de enige manier om zich te beschermen tegen de regen, maar ook religieuze mannen maakten er gebruik van (het woord is afgeleid van de Orde van de kapucijnenbroeders): door het bedekken van het hoofd kregen zij een symbolisch effect van mysterie en gevoel voor spiritualiteit.

Het echte doel van de eerste Microsoft Windows spelletjes

foto: Microsoft

In tegenstelling tot wat we vandaag zouden kunnen denken, werden spellen zoals Solitaire, Minesweeper Flags, FreeCell en andere spelletjes, voornamelijk gemaakt om consumenten te helpen vertrouwd te raken met toetsenborden, muizen, grafische interface en het algemene besturingssysteem.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt