6 historische feiten die we kennen, maar die onbekende waarheden verbergen - BekijkDezeVideo.nl
x
6 historische feiten die we kennen,…
34 foto's waar iedere perfectionist gelukkig van wordt 24 mensen die met ironie alle

6 historische feiten die we kennen, maar die onbekende waarheden verbergen

30 December 2017 • Door Janine
3.909
Advertisement

Soms, hoe fascinerend sommige verhalen ook lijken, zijn dingen niet wat ze lijken, wat hen zo speciaal maakte, een detail dat weggelaten zou kunnen worden, sommige dingen zijn mooier gemaakt, veranderd, opgeblazen.

De echte gebeurtenissen achter een evenement kunnen echter net zo mooi zijn, omdat het ons in de prettige positie brengt te kunnen zeggen te weten hoe het echt is, dat we kunnen zeggen dat we voorbij het cliché zijn gegaan!

De Vikingen droegen geen gehoornde helmen.

Het is één van de eerste beelden die in je opkomt, maar studies hebben aangetoond dat in werkelijkheid deze gehoornde hoofddeksels alleen op de doden werden gebruikt, voordat ze begraven werden. Bovendien waren het niet de Vikingen die ze hebben uitgevonden: ze werden al gebruikt in de bronstijd.

Cristopher Columbus was niet de eerste Europeaan die voet zette op het amerikaanse continent.

We weten allemaal dat het met Christopher Columbus was dat de ontdekking van Amerika werd begrepen als het moment dat de geschiedenis van het oude en het nieuwe continent voor altijd veranderde, maar om precies te zijn, waren het de Vikingen, die aan het einde van de tiende eeuw voor de eerste keer aan de kusten van die verre landen voet zetten.

Advertisement

Cleopatra was geen Egyptische.

Studies hebben aangetoond dat Cleopatra niet Egyptisch was, maar van Griekse afkomst: haar familie stamt namelijk rechtstreeks af van Ptolemaeus, een van de generaals van Alexander de Grote die de taak kreeg om als regent op te treden in Egypte en die, vervolgens, zichzelf uitriep tot koning en erin slaagde zijn familie als soeverein van Egypte op te leggen.

Het was niet Napoleon die de neus van de Sfinx van Gizeh brak.

De Egyptische Sfinx van Gizeh, is behalve zijn grootsheid, bekend vanwege het ontbreken van de neus: er wordt gezegd dat het incident plaatsvond in 1798, tijdens een veldslag waarbij het leger van Napoleon zich tegen het Turkse leger verzette. De tekeningen die een Deense reiziger met de naam Frederic Nordens in 1737 maakte, tonen echter aan dat het beeld al zonder neus bleek te zijn.

De ware reden dat Van Gogh zijn oor afsneed?

Er gaat een gerucht dat Van Gogh zijn oor afsneed als teken van liefde voor een vrouw, maar de waarheid is anders: de beroemde schilder had ruzie met zijn vriend en collega Paul Gaguin, waarbij hij hem met een scheermes verwondde. Uit wroeging heeft hij diezelfde nacht zijn oorlel afgesneden.

Advertisement

De waarheid achter de opstelling van de beroemde monolieten van Stonehenge.

Stonehenge wordt beschouwd als één van de meest mysterieuze plaatsen ter wereld, maar weinigen weten dat de stenen sinds 1900 een enorme restauratie hebben ondergaan: de monolieten zijn opgetild van de grond, verticaal geplaatst, herplaatst en opnieuw gerangschikt. Tijdens deze werkzamheden zijn enkele stukken afgebroken. Hoewel de "magische" rangschikking van de stenen is vastgesteld door deskundige geleerden, kunnen we niet zeker zijn dat dit precies hetzelfde was als hoe de mensen ze voor het eerst bouwden.

Foto: Pixabay

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt