Een vrouw is zojuist 100 jaar geworden, maar er stonden maar 25 kaarsjes op haar taart

Janine image
door Janine

08 Maart 2024

Een vrouw is zojuist 100 jaar geworden, maar er stonden maar 25 kaarsjes op haar taart
Advertisement

Een verjaardag is voor iedereen een belangrijk moment. Je staat in het middelpunt van de belangstelling, je ontvangt veel berichtjes, telefoontjes, wensen en allerlei cadeaus en je bent de absolute protagonist van de dag. Het is een heerlijke sensatie, we kunnen het niet ontkennen, het geeft ons een goed en geliefd gevoel. Elke datum is speciaal, maar sommige mensen bereiken echte “mijlpalen”.

Een mijlpaal op gevorderde leeftijd is bijvoorbeeld de 100e verjaardag. Niet iedereen slaagt erin die te bereiken, maar het is zeker een gedenkwaardig moment en eentje om ten volle te beleven, zoals de hoofdpersoon van dit verhaal deed. Ze behaalde niet alleen dit doel, maar deed nog iets ongelooflijkers.

Advertisement

Een speciale vrouw

Een speciale vrouw

Pxhere

Mary Lea Forsythe is een vrouw uit Oklahoma die op het web bekend is geworden vanwege haar geweldige mijlpaal. De lieve vrouw had de eer om als een van de weinige mensen een werkelijk opmerkelijke mijlpaal te bereiken door 100 jaar te worden. Een gebeurtenis die haar kennissen op de best mogelijke manier wilden vieren. 

Er werd een groot feest georganiseerd voor deze vrouw die, geboren in 1924, veel historische gebeurtenissen van mondiale betekenis heeft meegemaakt. Ze heeft een lange eeuw meegemaakt waarin veel is gebeurd. Mary ontmoette haar man toen ze op het lyceum zaten, ze werden verliefd en bleven 69 jaar bij elkaar. Ze heeft twee kinderen en vijf kleinkinderen en is ook overgrootmoeder van maar liefst 11 kinderen. Een geweldige emotie voor haar en een wonder om de familie zo te zien groeien. 

Maar naast haar leeftijd en de schoonheid van haar reis, is deze vrouw ook om een andere reden bijzonder. We zeiden dat ze 100 jaar was geworden, maar er stonden maar 25 kaarsjes op haar taart. Waarom?

Advertisement

Waarom blaast ze maar 25 kaarsjes uit terwijl ze 100 jaar oud is geworden?

Waarom blaast ze maar 25 kaarsjes uit terwijl ze 100 jaar oud is geworden?

Centenarians of Oklahoma/Faccebook

Het lijkt absurd om te lezen en te denken dat iemand net 100 is geworden, maar slechts 25 kaarsjes uitblaast. Is dit een grap, een raadsel of iets anders? Het is geen grap, maar pure realiteit, verbonden met haar geboortedatum. 

Mary is geboren in het jaar 1924, maar op een heel bijzondere dag: 29 februari. Heel weinig mensen hebben deze bijzonderheid in hun geboortedatum, maar het is juist dit detail dat hen zeldzaam maakt. Als we bedenken dat deze dag alleen bestaat in schrikkeljaren en dat deze om de vier jaar voorkomen, verklaart dit waarom de vrouw slechts 25 kaarsjes uitblies. 

Teruggerekend tot 1924 waren de jaren waarin ze haar verjaardag kon vieren namelijk veel minder dan de jaren waarin ze daadwerkelijk leefde. Vijfentwintig in totaal, als gevolg van “tijdsprongen”.

Een dag die er is en er niet is...

Een dag die er is en er niet is...

Centenarians of Oklahoma/Faccebook

Laten we eerlijk zijn: op 29 februari hebben we ons allemaal wel eens afgevraagd hoe mensen die op die dag geboren zijn feest vieren. Deze vrouw heeft het altijd gedaan, maar laten we eens kijken hoe. 

Mary had drie zussen en toen ze jonger was, koos ze haar verjaardag en vierde ze die op de verjaardag van een van de drie zussen. Na verloop van tijd, en met de komst van haar man, koos ze er echter voor om de datum te verplaatsen naar 6 maart, de dag waarop haar man werd geboren. Deze nieuwe datum, die veel dichter bij haar eigenlijke geboortedag lag, markeerde het verstrijken van de tijd in niet-schrikkeljaren.

Hoe zullen anderen die op 29 februari zijn geboren het vieren?

Een heel bijzondere verjaardag, die niet alleen haar vieringen “verlevendigde”, maar ook een vleugje originaliteit toevoegde, waardoor een klassiek feest iets veel specialers werd. Daarom wilden zowel haar familie als de hele gemeenschap waarin ze woont haar op de juiste manier vieren. Ze was een van de weinige honderdjarigen in de buurt en had ook nog een extra kenmerk aan de datum verbonden, dus moest er een groot feest ter ere van haar komen. 

Wie weet hoeveel andere mensen in de wereld dit detail met Mary delen en hoe en wanneer zij hun verjaardag vieren?

Advertisement