Met deze 5 ingrediënten wordt de witte was weer als nieuw - BekijkDezeVideo.nl
x
Met deze 5 ingrediënten wordt de witte…
Ze laat haar dochter achter in de auto en gaat met haar vriendinnen naar de bar: wanneer ze terugkomt begrijpt ze dat ze aan een tragedie is ontsnapt 17 ideeën om conservenblikken te recyclen waardoor je spijt hebt dat je ze hebt weggegooid

Met deze 5 ingrediënten wordt de witte was weer als nieuw

06 April 2018 • Door Janine
5.092
Advertisement

Een schone en geurige was is het doel dat je wilt bereiken iedere keer dat je de wasautomaat aan zet: als het gaat om witte kleding, dan wil je ook dat die vreselijke gelige kleur weggaat. Helaas is de vergeling van lichte stoffen onvermijdelijk en kan deze versneld worden als je niet de mogelijkheid hebt om de te wassen kleding te scheiden of als je geen specifieke producten gebruikt. Over producten voor de witte was gesproken, deze kunnen effectief zijn, maar laten we de negatieve gevolgen ervan voor het milieu en de gezondheid niet vergeten.

Om de witte was weer echt wit te maken, kunnen alternatieve ingrediënten worden gebruikt, die minder vervuilend zijn, maar niet minder effectief. Hier zijn 5 ecologische schoonmaakmethoden die je nog niet kende.


#1. Azijn

Azijn is een zeer belangrijk ingrediënt bij het wassen: het heeft niet alleen een verzachtende werking (en kan daarom de traditionele wasverzachter vervangen), maar is ook in staat om de wasmachine te ontsmetten en vlekken uit witte kleding te verwijderen.

Voeg een halve kop wijnazijn toe aan de wastrommel, naast het normale reinigingsmiddel. In het geval van vergeelde witte kleding (vooral onder de oksels en de kraag) giet je de azijn er direct op en laat deze een uur intrekken. Doe vervolgens de was.

#2. Waterstofperoxide

Waterstofperoxide bevat geen chloor, dus het beschadigd de kledingstukken niet.

Je kunt het gebruiken door het naast het normale wasmiddel in de wasautomaat te doen, het direct op de vlekken van witte kleding te gieten, of het te mengen met een kleine hoeveelheid bicarbonaat op het meest hardnekkige vuil te wrijven.

Advertisement

#3. Bicarbonaat

foto: pixabay.com

Het is een goedkoop ingrediënt dat de kleding verzacht en vlekken verwijdert.

Voeg een halve kop bicarbonaat toe aan de wasmachine, naast het wasmiddel dat je gewoonlijk gebruikt. Voor de meer resistente gele vlekken, voeg je het toe aan de waterstofperoxide (zie vorig punt), of aan een paar druppels citroensap, en spreid het uit over de schoon te maken gedeelten.

#4. Melk

Wist je dat melk vooral geschikt is voor het verwijderen van delicate of katoenen kledingstukken?

Het is heel eenvoudig in gebruik: dompel de kledingstukken onder in de melk, laat het een paar uur inwerken, spoel uit en was dan zoals gebruikelijk.

#5. Citroen

foto: pexels.com

Citroensap verwijdert niet alleen vlekken maar ontsmet het wasgoed grondig.

Verwarm wat water met plakjes citroen en breng het aan de kook: laat het iets afkoelen en dompel dan de schoon te maken kledingstukken gedurende ten minste een uur. Als de gele vlekken niet verdwijnen, maak dan de volgende oplossing: voeg in een bak water wat afwasmiddel, een eetlepel zout en het sap van twee citroenen toe. Dompel het wasgoed onder, was het, spoel het uit en laat het drogen in de zon.

Advertisement

Er zijn andere regels om in gedachten te houden om de was wit te houden.

Chemische bleekmiddelen mogen niet worden gebruikt met polyester kleding, omdat het materiaal kan reageren met het chloor in de producten en het vergeling van het kledingstuk kan veroorzaken.

Het is beter contact met een product (deodorants, parfums ...) met witte stoffen te vermijden, omdat dit kan leiden tot de vorming van gele vlekken.

En jij, welke truc gebruik jij om je was te bleken? Laat het ons weten!

Tags: TrucjesNuttigIdeeën
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt