Deze oude soep op basis van gember maakt het mogelijk om de luchtwegen in een recordtijd vrij te maken

Janine image
door Janine

04 Mei 2018

Deze oude soep op basis van gember maakt het mogelijk om de luchtwegen in een recordtijd vrij te maken
Advertisement

De veranderingen van het seizoen, van de zomer tot de herfst of van de winter tot de lente, kunnen ons verrassen en ons wat meer blootstellen aan vervelende kwaaltjes. Juist om deze reden zijn het perioden waarin we bijzondere aandacht moeten schenken aan het immuunsysteem, het zo veel mogelijk in conditie brengen om op zijn best te laten werken. Een van de belangrijkste manieren om dit te doen is door de consumptie van voedingsmiddelen die je een handje helpen bij het beschermen van ons lichaam. Hier zijn er twee die je nooit zou moeten vergeten!

via itrustnaturalcures.com

Advertisement

Knoflook en gember moet je altijd in huis hebben.

Knoflook en gember moet je altijd in huis hebben.

Pixabay.com

De antibacteriële en antibiotische eigenschappen van knoflook zijn bekend. Ze zijn voornamelijk te wijten aan een actief ingrediënt, de allicine, die wordt gevormd wanneer de segmenten versnipperd zijn, met kauwen, of met het gebruik van messen of ander gereedschap. De consumptie van knoflook is ook nuttig bij het licht verlagen van de bloeddruk en als ondersteuning voor de darmflora, maar pas op dat je er niet teveel van neemt: het aanbevolen verbruik is ongeveer 4 gram per dag.

Zelfs gember blijkt een superfood te zijn: al eeuwenlang wordt het gebruikt om verkoudheden en spijsverteringsproblemen te bestrijden. Hoewel er gevallen zijn waarin de consumptie schaars moet zijn of zelfs vermeden moet worden (bloedziekten, behandelingen op basis van bloedverdunners, ondergewicht en tijdens de zwangerschap), de antioxiderende, antimicrobiële en herstellende eigenschappen tegen misselijkheid zijn vastgesteld.

Dat is waarom we een recept voorstellen dat beide bevat en dat van grote hulp zal zijn in geval van verkoudheden en soortgelijke kwalen.

Advertisement

Een soep om op te warmen en de luchtwegen vrij te maken.

Een soep om op te warmen en de luchtwegen vrij te maken.

http://itrustnaturalcures.com/...

Ingrediënten:

  • 4 verse uien
  • 50 gram geraspte gember
  • 2 teentjes gesneden knoflook
  • kip of groenten bouillon
  • hete peper naar smaak
  • champignons (optioneel)

Bak de ui, knoflook en gember met een beetje olie bruin, voeg dan de bouillon toe en bak op een middenhoog vuur. Wanneer de soep aan de kook is gekomen, kun je de hete peper en champignons toevoegen en koken tot alle ingrediënten goed ingekookt zijn.

Eet het warm met wat croutons en binnen een paar minuten zul je het zuiverende effect van deze gunstige combinatie van ingrediënten merken!

 

Advertisement