Een kind gaat naar het asiel en adopteert de oudste hond die hij ziet: een les voor iedereen! - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een kind gaat naar het asiel en adopteert…
Hij leidt zijn baasje naar een afvoer... en slaagt er zo in om een jong mensenleven te redden 18 ingenieuze en elegante manieren om een

Een kind gaat naar het asiel en adopteert de oudste hond die hij ziet: een les voor iedereen!

6.579
Advertisement

Shey is een 14-jarige dwergpoedel. In november 2017 werd hij om een trieste reden achtergelaten in het asiel van de Animal Rescue League van Iowa: zijn familie ging verhuizen en nam hem niet mee. De structuur heeft hem verwelkomd en gaf hem veterinaire zorg en een ingreep om een tandheelkundige ziekte op te lossen die hem had getroffen.

Maar liefst 4 maanden wachtte Shey tot iemand hem zou adopteren, maar aangezien hij doof was, half blind en vrijwel zonder tanden, was er niemand die hem wilde hebben.

Maar toen op een avond een jongen genaamd Tristan arriveerde, trok hij zich daar niets van aan. Hij en zijn moeder waren op zoek naar een klein hondje die van knuffelen hield, en de medewerkers van het asiel wisten dat Shey de perfecte match zou zijn.

Jessica Jorgenson, coördinator van het centrum, vertelde: "Shey is erg lief en wil dicht bij de mensen blijven".

Tristan wachtte om te zien wat zijn nieuwe beste vriend zou worden. Toen de medewerkers van het asiel Shey in zijn armen gaven, kreeg zijn gezicht een uitdrukking van puur geluk.

Jessica Jorgenson stelde: "Shey voelde zich meteen op zijn gemak bij Tristan"

Toen het personeel de bijzondere behoeften van Tristan aan Shey uitlegden, luisterde de jongen naar elk woord en maakte duidelijk dat hij alles zou doen voor de vriend die hij in zijn armen hield.

Advertisement

"Hij begreep meteen dat Shey niets kon horen en dat hij hem waarschijnlijk helemaal niet duidelijk had kunnen zien, dus hij besteedde aandacht aan elke beweging," meldt Jessica Jorgenson.

Tristan haalde meteen een agenda tevoorschijn waarop hij alle data begon te noteren van de volgende bezoeken aan de dierenarts. Hij vertelde het personeel ook dat hij een speciale ruimte voor haar in zijn kamer had voorbereid.

Hij was erg alert op de bijzondere aandacht die Shey nodig heeft", voegt Jessica Jorgenson toe. "Tristan is zeer volwassen voor zijn leeftijd en heeft veel vragen gesteld."

Toen ze zagen hoe de jonge Tristan vastbesloten was om een hond te adopteren, was de beslissing van het asiel niet erg moeilijk, en inderdaad, het feit dat hij zo verantwoordelijk was voor het adopteren van een oudere hond, bleek een pluspunt te zijn.

Vandaag heeft Shey bij zijn nieuwe familie zijn plek gevonden die hem op zijn gemak stelt: in de armen van Tristan. Hoewel Shey lange tijd heeft gewacht, doet Tristan er alles aan om hem de verloren tijd in te laten halen.

Advertisement

"Shey is echt gelukkig" concludeert Jessica Jorgenson."Knuffelen is waar ze het meest van houdt, en ze vond het perfecte baasje in Tristan."

Tags: DierenHondenVerhalen
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt