Een meisje met het syndroom van Down verovert de belangrijkste catwalks ter wereld: hier is ze in al haar schoonheid! - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een meisje met het syndroom van Down…
7 bomen die je kunt laten groeien uit de zaden van hun fruit Ze laat haar dochter achter in de auto en gaat met haar vriendinnen naar de bar: wanneer ze terugkomt begrijpt ze dat ze aan een tragedie is ontsnapt

Een meisje met het syndroom van Down verovert de belangrijkste catwalks ter wereld: hier is ze in al haar schoonheid!

07 April 2018 • Door Janine
20.548
Advertisement

Madeline Stuart heeft geschiedenis geschreven als het eerste meisje met het syndroom van Down dat in de modewereld is doorgebroken en, belangrijker, de grenzen van een wereld heeft uitgebreid die tot een paar jaar geleden alleen toegankelijk waren voor mensen met precieze fysieke normen. Hoe is het zover gekomen? Uiting geven aan de wens om model te zijn en het advies van haar moeder-manager te volgen, die haar, toen ze haar hoorde zeggen dat het dat was wat ze wilde doen in het leven, serieus nam!

Net als vele andere mensen met het Down syndroom is Madeline opgegroeid met gewichtsproblemen.

Dit komt omdat mensen met het syndroom van Down een minder actief basaal metabolisme hebben; dit betekent dat zelfs wanneer zij op dezelfde manier actief zijn als degenen die dit syndroom niet hebben, zij minder calorieën verbruiken.

Maar in 2015 was Madeline getuige van haar eerste modeshow en vertelde ze haar moeder: "Mamma, ik ben een model". Vanaf daar begon ze een kuur te volgen die leidde tot het verlies van meer dan 20 kg en de belangrijkste catwalks ter wereld te betreden!

"Ik vertelde mijn dochter dat het niet makkelijk zou worden, maar als zij dat wilde, ik haar zo goed mogelijk zou hebben gesteund ", zegt moeder Rosanne.

Advertisement

Zodoende begon Madeline haar dieet aan te passen en aan regelmatige lichaamsbeweging te doen, en slaagde erin een veel gezondere vorm te vinden.

Haar aanvankelijke succes was te danken aan de voor en nafoto's die de moeder was gaan posten op sociale media.

Sindsdien heeft ze de modeweken gelopen in New York, Parijs, Londen...

Ze heeft haar gezicht geleend aan tal van reclamecampagnes en heeft haar eigen kledinglijn gelanceerd.

Nu verdeelt de jonge vrouw haar modellencarrière met die van een dansschoolmanager die ze in haar geboorteplaats Brisbane oprichtte.

Haar levenspad is echt een bewijs van het feit dat het onmogelijke alleen zo blijft als we niets doen om het te veranderen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt