Een model met het syndroom van Down liep op de catwalk tijdens de modeweek in New York en overwon elk vooroordeel - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een model met het syndroom van Down…
40 mensen leren gebarentaal om te communiceren met de doof geboren dochter van de buren Deze gulle vrouw heeft in 50 jaar ongeveer 600 kinderen grootgebracht als adoptiemoeder

Een model met het syndroom van Down liep op de catwalk tijdens de modeweek in New York en overwon elk vooroordeel

Door Janine
6.122
Advertisement

De beroemde New York Fashion Week wordt twee keer per jaar gehouden, in februari en september, en wordt beschouwd als een van de 4 belangrijkste modeweken ter wereld, naast die in Milaan, Londen en Parijs. Het is daarom een uiterst belangrijk evenement voor diegenen die willen werken op het gebied van mode en het is zeker een onmisbaar evenement voor alle fans. Dit jaar, voor de editie van de week van februari 2020, is de 22-jarige Sofía Jirau erin geslaagd haar modeldroom waar te maken: op de catwalk lopen tijdens de modeweek in New York! Sofia heeft het syndroom van Down en heeft altijd een passie voor de modewereld gehad. Sofia is ervan overtuigd en steeds vastbeslotener om haar dromen waar te maken, en kijkt uit naar een revolutie in de wereldmode-industrie.

via: Hiplatina

Met haar aanwezigheid en de wens om koste wat kost mee te doen, laat Sofia elke dag zien dat er geen verschil is tussen de dromen van een meisje met het syndroom van Down en die van een ander meisje. Haar deelname en het feit dat ze op zijn zachtst gezegd een getalenteerd model is, heeft het mogelijk gemaakt om, althans gedeeltelijk, al die onjuiste opvattingen over wie door dit syndroom wordt getroffen, teniet te doen. Gewoonlijk leven mensen volgens wat de maatschappij hen oplegt en helaas zijn velen er niet aan gewend om een meisje met Down te zien dat op de meest betreden catwalks ter wereld loopt. Maar Sofia hoeft niet jaloers op haar collega's te zijn.

Op haar Instagram-profiel, dat meer dan 60.000 volgers heeft, vertelde Sofia over haar recente deelname aan de modeweek: "Ik ben geboren om dit te doen en ik wil de wereld laten zien dat ik alles heb wat nodig is om te stralen zoals de andere modellen".

Haar prachtige familie steunt haar ontzettend - iedereen nam het vliegtuig van Puerto Rico om haar te vergezellen naar de New York Fashion Week, waardoor de dag van het jonge model nog gedenkwaardiger werd.

Advertisement

Dit jonge meisje wil zich echter niet alleen laten gelden als model, maar ook als ondernemer. In het bijzonder wil ze haar persoonlijke kledinglijn, Alavett, van de grond brengen. Haar grootste inspiratie is Jennifer Lopez, die ze ooit hoopt te ontmoeten.

Voor nu is de 20-jarige Sofia een echte bron van inspiratie!

Source:

Instagram

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt