Wil je dat aardbeien langer vers blijven? Dit is de procedure om ze dagen vers te houden - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Wil je dat aardbeien langer vers blijven?…
Zeg vaarwel tegen chemische prodcten voor planten en bloemen: hier zijn 13 situaties waarin je bicarbonaat kunt gebruiken 12 ideeën om de badkamer met stijl te decoreren en er de meest gezellige plek in huis van te maken

Wil je dat aardbeien langer vers blijven? Dit is de procedure om ze dagen vers te houden

Door Janine
9.253
Advertisement

Aardbeien behoren tot de meest populaire vruchten van het warme seizoen en zijn, net als andere rode vruchten, een uitstekende bron van kalium, fosfor, magnesium en calcium; bovendien kunnen ze, met een laag suikergehalte, ook worden gebruikt in het dieet van diabetici. Zoals je weet, worden aardbeien snel papperig en daarom kopen we meestal een klein aantal in plaats van er een voorraad van in te slaan. De truc om ze lange tijd stevig te houden, bestaat echter en is eenvoudiger dan je denkt!

Degenen die zich ver weg houden van aardbeien zijn alleen mensen die een vorm van intolerantie hebben. Maar wij die er van genieten, willen alles weten over hoe ze langer kunnen worden bewaard!

foto: Pixabay.com
Advertisement

Alles wat je nodig hebt is witte wijnazijn!

Voeg in een kom een deel witte wijnazijn toe aan vijf delen water (pas aan het aantal aardbeien aan op basis van de breedte van de schaal).

Laat de aardbeien een paar minuten weken zodat azijn schimmelsporen en bacteriën kan verwijderen. Wanneer je ze in een andere kom doet, zul je in het water een hoeveelheid resten zien die je nog niet eerder had opgemerkt!

Voordat je de aardbeien in de koelkast legt, moet je ze goed drogen.

Je kunt ze in een vergiet laten liggen tot ze helemaal droog zijn, of ze centrifugeren in de slacentrifuge en ze vervolgens voorzichtig met keukenpapier deppen. Onthoud in elk geval dat het belangrijk is om de steel niet te verwijderen, als je ze nog even in de koelkast wilt bewaren! Volg deze eenvoudige stappen en je kunt zelfs tot een week na aankoop genieten van verse aardbeien!

Tags: TrucjesEtenNuttig
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt