Deze vis heeft de aandacht van iedereen getrokken: als je naar zijn bek kijkt, begrijp je waarom - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Deze vis heeft de aandacht van iedereen…
5 overtuigende redenen waarom je beter lauw dan koud water zou moeten drinken 10 toepassingen van koffie waardoor je nog meer van deze drank gaat houden

Deze vis heeft de aandacht van iedereen getrokken: als je naar zijn bek kijkt, begrijp je waarom

Door Janine
3.004
Advertisement

Hij kan niet praten zoals de protagonisten van Disney films, en toch heeft hij iets menselijks: zijn tanden. We hebben het over Sheepshead, oftewel de schaapvis, een andere benaming vanwege de gelijkenis door zijn verblindende glimlach. Als je denkt dat het bijna onmogelijk is hem tegen te komen, heb je het mis. Behorend tot de familie van de zeebrasem, leeft Sheepshead in tropische zeeën maar ook in meer gematigde wateren.

De schaapvis heeft een gebit dat in alles lijkt op dat van de mens.

De reden voor deze tanden zit 'm in de voeding van deze vis.

Het meest voorkomende type heeft drie rijen kiezen in de bovenkaak en twee rijen tanden aan de onderkant, waardoor het de moeilijkste schelpen gemakkelijk kan doorbijten! Deze allesetende vis heeft dan ook verfijnde smaken: schaaldieren, krabben en oesters zijn zijn favoriete eten!

Advertisement

De bijzonderheid van de vis houdt hier niet mee op.

Een andere bijzonderheid van deze bizarre vis is de kleur: zilverachtig en geelachtig wit, met olijfbruin aan de onderkant en vijf of zes verticale lijnen van een donkere kleur langs elke zijde. Hij kan tot maximaal 20 kg wegen, wat de reden was dat hij in het verleden zelfs gevaar liep door het wildvissen. Gelukkig neemt de vispopulatie van schaapvissen als geheel toe en worden veel exemplaren vaak door duikers rond mangrovewortels, dokken en werven van Zuid-Afrika en Florida gespot.

Echt een bijzonder dier!

Nu je weet waar je hem kunt vinden, kun je hem gemakkelijker zien; maar vissers opgelet: hun superkrachtige kaken kunnen zelfs metalen haken breken! Het is beter om ze gewoon in hun natuurlijke omgeving te bewonderen, vind je ook niet?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt