Twee jongens wandelen in een park: ze worden aangevallen door een beer

Janine image
door Janine

16 April 2023

Twee jongens wandelen in een park: ze worden aangevallen door een beer
Advertisement

Een wandeling om je benen te strekken kan nooit kwaad toch? Meestal niet… wandelen helpt je gezond te blijven: het houdt je spieren strak en het is goed voor je hart. En als we het hebben over een leuk uitje midden in het groen, dan zijn er alleen maar andere "bonussen" te behalen zoals een gezonde lucht en een prachtig landschap. We kunnen je garanderen dat niet alle wandelingen synoniem zijn met gezondheid en dit verhaal is daar het bewijs van.

Geloof je het niet? De hoofdrolspelers van dit verhaal wandelden niet alleen, maar renden en rolden en vochten ook...

via Washingtonpost

Advertisement
Kendell Cummings/Instagram

Kendell Cummings/Instagram

Kendell Cummings had zich samen met zijn vrienden Brady Lowry, Gus Harrison en Orrin Jackson in de wilde natuur van Wyoming gewaagd om te "jagen": de jongens gingen op zoek naar de overblijfselen van het bekende hertengewei om die voor een paar honderd dollar te kunnen doorverkopen.

Allemaal maakten ze deel uit van een wrestling-team en de reis moest ook dienen om hun band te versterken. De groep bevond zich in een wandelpark in de buurt van Cody en had besloten zich laat in de middag op te splitsen.Ze wilden paren vormen zodat ze meer van de beboste hectaren konden bestrijken. Ze kwamen daarna weer samen op een vooraf bepaald punt, een grote rots, aan het einde van het pad.

Kort nadat ze uit elkaar waren gegaan, had Kendell een luide knal gehoord en voordat hij zag wat er gebeurde, was het al laat.

Advertisement
Janko Ferlic/Pexels - Not the actual photo

Janko Ferlic/Pexels - Not the actual photo

Een beer, vermoedelijk een vrouwelijke grizzlybeer, had zijn vriend, Lowry, aangevallen. Het beest gooide de arme ongelukkige man die in grote moeilijkheden verkeerde van de ene kant naar de andere. Kendell had op alle mogelijke manieren geprobeerd de aandacht van het dier te trekken: schreeuwend, stenen en stokken in zijn richting gooiend, maar het lukte hem niet het gewenste resultaat te bereiken.

De beer bleef de jongen achtervolgen, nu gewond, en Kendell begreep dat hij nog maar één drastische oplossing had.

Gegrepen door de adrenaline stortte hij zich op het majestueuze wezen en tackelde hem op de rug! Het woeste dier had op dat moment pas besloten zijn vriend met rust te laten om zich te concentreren op onze heldhaftige hoofdrolspeler. Het gevecht was duidelijk ongelijk, maar er was genoeg tegenwoordigheid van geest in Kendell teruggekeerd om roerloos en opgerold te liggen om te doen alsof hij levenloos was.

Uiteindelijk verloor de beer zijn interesse in beide jongens en vervolgde zijn weg, de twee jongens vreselijk bang achterlatend. De andere vrienden hadden het geschreeuw gehoord en hadden om hulp geroepen, en zo werden de twee jongens per helikopter naar het ziekenhuis vervoerd.

Gelukkig bleken de verwondingen van de jonge mannen niet ernstig te zijn. Het hele team kwam er veilig en wel uit en ongetwijfeld meer verenigd dan ooit!

Advertisement