Een zeer eenvoudige manier om drinkwater te verkrijgen: dit is de levensreddende uitvinding van deze man! - BekijkDezeVideo.nl
x
Een zeer eenvoudige manier om drinkwater…
Een 19-jarige vangt een steur van recordformaat: de afmetingen van die dier zijn ongelooflijk! Deze man is een berg aan het beklimmen: als het beeld wordt uitgezoomd, zul je sprakeloos zijn!

Een zeer eenvoudige manier om drinkwater te verkrijgen: dit is de levensreddende uitvinding van deze man!

10 September 2016 • Door Sarah Nichele
15.881
Advertisement

In de Gaza-strook die al decennialang wordt geteisterd door zware gevechten tussen de Palestijnen en de Israëliërs, die vechten om het gebied, is één van de gevolgen van die oorlog een tekort aan drinkwater voor de lokale bevolking. Ze zijn vaak genoodzaakt zich tot verontreinigd water te wenden.

Fayez woont in Gaza en heeft iets uitgevonden dat het leven van zijn buurtbewoners, maar ook van de rest van de bevolking, kan redden. Hij heeft namelijk een op zonne-energie aangedreven ontziltingsinstallatie verwezenlijkt, waar schoon drinkwater mee kan worden geproduceerd.

De zon is in overvloed aanwezig in Gaza. Fayez heeft gebruik gemaakt van de energie van de zon om een machine die zout en verontreinigingen filter uit water, waardoor er schoon drinkwater achterblijft, aan te drijven.

Het principe waarop zijn uitvinding is gebaseerd, staat bekend als distillatie in de wereld van de chemie. De machine is zeer rudimentair: aan de binnenkant bevinden zich kuipen die worden gevuld met verontreinigd water, dat verdampt en vervolgens wordt gecondenseerd in andere containers, vrij van de stoffen die schadelijk zijn voor de gezondheid van de mens.

Het systeem kan 11 liter water per dag leveren, wat genoeg is om de leden van zijn gezin van water te voorzien om te drinken en om mee te koken.

Het water dat uit de uitvinding van Fayez kwam werd onderzocht in een laboratorium voor chemische analyse in de stad en de laboranten die deze onderzoeken hebben uitgevoerd, zijn erg te spreken over de uitvinding van deze man. Het water is zo goed als vrij van verontreiningen en kan veilig worden gedronken. 

Fayez is nu bezig om zijn werkzaamheden uit te breiden, zodat andere bewoners ook kunnen beschikken over schoon en veilig drinkwater in hun huizen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt