12 dingen die je NU kunt doen om de planeet te redden - BekijkDezeVideo.nl
x
12 dingen die je NU kunt doen om de…
23 foto's met een hilarische achtergrond 13 prachtige creaties met bestek die je makkelijk zelf kunt maken

12 dingen die je NU kunt doen om de planeet te redden

21 Februari 2018 • Door Janine
3.528
Advertisement

Van tijd tot tijd worden we overspoeld met nieuws dat ons waarschuwt dat de gezondheid van de planeet voortdurend verslechtert, dat veel van de ongewone verschijnselen die zich voordoen het gevolg zijn van de klimaatverandering en dat over een paar jaar de wereld misschien niet meer hetzelfde is. Iedereen zal zich spontaan de vraag stellen: wat kunnen wij er aan doen? Velen zullen "niets" antwoorden, maar al was het maar om je geweten te sussen, het is de moeite waard om alles te proberen, om onze kleine bijdrage te leveren voor het behoud van de Aarde.

Deze uitvindingen respecteren de planeet, en zijn daarnaast geniaal: dit zijn 15 dingen die je kunt doen om zorg te dragen voor de wereld, nu.


Recycle plastic flessen.

Er is geen plek op de planeet die niet vervuild is door plastic: dit materiaal doet er niet alleen eeuwen over om te verteren, maar brengt ook het hele ecosysteem in gevaar.

Naast het beperken van de aankoop van producten die overmatig plastic gebruiken (zelfs in verpakkingen), zou je het moeten recyclen!

Milieuvriendelijke blikjes.

Wist je dat de plastic ringen die worden gebruikt om verpakkingen van 6 blikjes bij elkaar te houden, één van de belangrijkste doodsoorzaken zijn van dieren veroorzaakt door de vervuilingsfactor?

Het zou een verantwoorde handeling zijn om het betreffende plastic adequaat te recyclen, nog beter zou zijn om te voorkomen dat producten worden gekocht die het in de verpakking leveren.

Sommige bedrijven (zoals de E6PR) hebben deze ringen ontworpen die het milieu respecteren: ze worden in korte tijd afgebroken en schaden de dieren op geen enkele manier.

Advertisement

Voedingspapier gemaakt van bijenwas

Hoe vaak heb je de lunch voor school of werk ingepakt door het gebruik van een enorme hoeveelheid plastic? Bee's Wrap heeft een vervangingsmateriaal voor plastic als je etenswaren moet verpakken: de vellen gemaakt door dit bedrijf zijn gemaakt van katoen, bijenwas, jojoba-olie en natuurlijke hars. Je kunt ze zelfs hergebruiken, door ze te wassen!

Turbine die water uit water verkrijgt.

Heb je weleens gehoord van WaterSeer? Het is een technologisch apparaat dat in staat is om water te verkrijgen, uitgaande van de vochtigheid in de lucht. Dit betekent dat zelfs bevolkingsgroepen die geen water hebben, erover kunnen beschikken. De energiekosten zijn minimaal (150 Watt/uur) en kunnen tot 37 liter water per dag opslaan.

100% afbreekbare bekers.

De Indonesische startup Avani wil elke plastic beker vervangen door andere milieuvriendelijkere. Ze bieden een lijn van 100% afbreekbare producten (glazen, bestek, rietjes, tassen) van papier en maïszetmeel. Ze lossen binnen anderhalf jaar op!

Advertisement

Schoenen gemaakt van plastic afval verzameld uit de oceaan.

Adidas heeft een lijn sportkleding en sportschoenen gecreëerd die volledig is gemaakt van plastic afval dat is verzameld uit de oceanen. Dit kopen betekent helpen de oceanen schoon te maken!

Waterdichte portefeuilles van 'bananenleer'.

Het is uiteraard geen echt bananenleer, maar het materiaal dat ontstaat door de verwerking van het afval van de bananenbomen lijkt erg op leer. Dit bedrijf vond een manier om de bladeren en stammen van de bomen te gebruiken, die eerder op de grond waren achtergelaten om te rotten, om waterdichte portefeuilles en agenda's van te maken. Op elk product wordt een traditioneel motief van Micronesië met de hand getekend, het eiland waar de Green Banana Paper is ontstaan.

Advertisement

Flessen die beginnen te ontbinden als ze leeg zijn.

foto: dezeen.com

Het geniale idee werd bedacht door de jonge Ari Jónsson: een flesje gemaakt van water en agarpoeder dat de vorm behoudt tot het de vloeistof bevat en die begint te ontbinden wanneer hij leeg is. Als je wilt, kun je het ook eten (als je de smaak van zeewier lekker vindt!).

Eetbare waterbollen.

Deze zeewierbollen kunnen met water worden gevuld en doet het plastic afval niet toenemen. Het bedrijf heet Ohoo!, want wie deze uitvinding probeerde kon niet anders dan zijn verbazing tonen!

Advertisement

Douchen met 70% minder water.

Nebia is de douchekop die tot 70% water bespaart: het vermindert de waterstraal in miljoenen kleine bolletjes. Het is aangetoond dat als er 76 liter water nodig is voor een normale douche, je er slechts 23 met Nebia nodig hebt.

De begraafplaats die bomen redt.

Het bedrijf Capsula Mundi behandelt twee zeer belangrijke thema's: dood en ontbossing. Bezorgd over de natuurlijke gebieden die elk jaar worden uitgeroeid om plaats te maken voor stadsuitbreiding, heeft het bedrijf besloten de mogelijkheid te bieden de overledene te begraven in een volledig eivormige kist (of urn), die direct op de grond wordt geplaatst. Daarboven wordt een boom geplant, gekozen in leven door de overledene, die wordt verzorgd door zijn familieleden.

Op deze manier zou de begraafplaats een heel ander aspect aannemen en de planeet zou hiervan profiteren.

De intelligente thermostaat.

Nest is de thermostaat die we allemaal in huis willen hebben: hij schakelt de verwarmingssystemen uit wanneer alle gezinsleden het huis verlaten en kan op afstand gecontroleerd worden via een app. Wat hem onderscheidt van andere technologische thermostaten is het feit dat Nest, wanneer deze in gebruik is, de voorkeuren van de bewoners van het huis detecteert, en een verwarmingsplan voorstelt dat de kosten en effectiviteit van het systeem optimaliseert.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt