Daarom moet je de vaat nooit afspoelen voordat je het in de vaatwasser doet - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Daarom moet je de vaat nooit afspoelen…
13 toepassingen van afwasmiddel die je niet kende en je eerder had willen weten Een vrouw besloot om in deze piepkleine caravan te wonen: en het is alles wat ze nodig heeft

Daarom moet je de vaat nooit afspoelen voordat je het in de vaatwasser doet

Door Janine
11.747
Advertisement

De vaatwassers van vandaag zijn zo technologisch dat ook al heb je geen grote familie, met de hand afwassen toch vaak resulteert in een waterverbruik dat groter is dan wanneer je dit handige huishoudelijke apparaat zou gebruiken. Degenen die hem al een tijdje gebruiken en misschien één van de nieuwste generatie hebben gekocht, heeft waarschijnlijk de gewoonte om de vaat af te spoelen voordat deze in de vaatwasser wordt geplaatst en hem vervolgens start, maar dit kan contraproductief zijn en resulteren in het feit dat de vaat uiteindelijk nog steeds vies is!

Daarom zou het afspoelen van de vaat voordat je het in de vaatwasser zet een slecht idee kunnen zijn.

foto: Pixabay.com

Waarom is dat zo? Omdat de laatste jaren de technologie van huishoudelijke apparaten zo is verbeterd dat de vaatwassers van vandaag vaak zijn uitgerust met elektronische apparaten en sensoren die de hoeveelheid vuil kunnen detecteren door het niveau van troebelheid van het water te meten nadat de eerste spoelbeurt heeft plaatsgevonden. Naast het berekenen van de hoeveelheid lading en dus van het water dat nodig is voor het wassen, zijn de nieuwste modellen in staat te begrijpen wat de hoeveelheden wasmiddel en de temperatuur zijn die die lading nodig heeft.

Als je je zorgen maakt over het afspoelen van de afwas, omdat je bang bent dat het apparaat dat soort vuil niet kan verwijderen, is wat je aan het doen bent eigenlijk het apparaat laten weten dat de vaat bijna schoon is en dus een lichtere wasbeurt nodig heeft!

Natuurlijk zeggen we niet dat je de vaatwasser moet starten zonder de meest aangekoekte etensresten of hele stukken voedsel die aan pannen zijn blijven zitten te verwijderen, maar het voorwassen kun je vermijden, eventueel kun je de vaat even in water weken voordat je het in de rekken plaatst; op deze manier vergemakkelijk je het verwijderen van het meest oppervlakkige vuil en geef je het apparaat de mogelijkheid om bij hoge temperaturen alle borden die je voor de volgende maaltijd wilt gebruiken te reinigen en te steriliseren. En vergeet niet dat je op deze manier veel minder water verbruikt!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt