Een hond wordt naar het asiel gebracht bedekt met zware "rasta": na het scheren lijkt hij er niet meer op! - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een hond wordt naar het asiel gebracht…
Achter deze 17 foto's zitten net zoveel verhalen die je hoop geven op een betere wereld Een jongen sterft tijdens de oorlog in Irak: zijn ouders besluiten de hond te adopteren die hij heeft gered

Een hond wordt naar het asiel gebracht bedekt met zware "rasta": na het scheren lijkt hij er niet meer op!

Door Janine
13.777
Advertisement

Die ochtend stopt bij de Humane Society of North Texas, een dierenasiel in Forth Worth, Texas, een vrachtwagen beladen met dieren in zeer slechte condities. De vrouw die de vrachtwagen bestuurt zegt niet veel en de artsen van het asiel stellen geen vragen: het is de gewoonte in deze gevallen en de prioriteit van de dierenarts was om de levens van die dieren te redden, sommige zeer zeldzaam en exotisch.

Onder hen was de hond met de naam Pierre, een poedel in een vreselijke conditie.

Dit is hoe Pierre eruit zag toen hij arriveerde bij de Humane Society of North Texas: met kilo's "natuurlijke rasta".

"De situatie was dermate ernstig dat Pierre nauwelijks kon lopen", verklaarde Cassie Lackey, de manager van het asiel, "zijn vacht was zo in elkaar gevlochten dat het pijn deed terwijl hij liep. En we wisten bovendien niet wat er ONDER die rasta schuil ging. We moesten er rekening mee houden om schaafwonden, luizen en andere parasieten te behandelen".

Dus plaatsten ze een advertentie op Facebook om versterkingen te vragen en de situatie uit te leggen. Het antwoord van de gemeenschap in Noord-Texas was geweldig. Er kwamen giften en aanbiedingen van hulp en het centrum was in staat voor alle dieren te zorgen, inclusief Pierre.

Advertisement

Terwijl hij geschoren werd, kreeg de blik van Pierre weer iets krachtigs. Je kon duidelijk zien dat hij zich met elke kilo minder vacht beter voelde!

De artsen in het centrum behandelden alle verwondingen die Pierre in jarenlange verwaarlozing had opgelopen.

Nadat hij was geschoren en genezen, nam Pierre een bad waarin alle luizen die op zijn lichaam achterbleven werden verwijderd.

Advertisement

Op de foto kun je Pierre in goede gezondheid zien met een vrijwilliger uit het centrum. Er restte nog maar één ding: een permanente accommodatie vinden...

Gelukkig liet de reactie van de gemeenschap ook nu niet op zich wachten en hierboven zie je de Unzickers!

"De omstandigheden van Pierre waren verschrikkelijk, hartverscheurend", zei Lackey. Maar Pierre heeft gewonnen. Hij heeft de harten van onze gemeenschap gestolen".

 

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt