Deze kat met een menselijk gezicht is het vreemdste dat je vandaag ziet: zijn foto's zijn de hele wereld over gegaan - BekijkDezeVideo.nl
x
Deze kat met een menselijk gezicht is…
De 12 wetten van Karma die je moet kennen om beter en in harmonie met anderen te leven Wat gebeurt er met je lichaam als je nagellak op je nagels aanbrengt

Deze kat met een menselijk gezicht is het vreemdste dat je vandaag ziet: zijn foto's zijn de hele wereld over gegaan

17 Juli 2018 • Door Janine
17.370
Advertisement

Volgens de legende werden ze geboren uit een kruising tussen een wasbeer en een kat: vandaar de grote liefde voor water van de Maine Cook. Misschien wel het meest grote kattenras ter wereld, komen Maine Cook-katten oorspronkelijk uit Noord-Amerika, de katers kunnen 15 kg wegen, en onderscheiden zich door een dikke vacht, vooral aan de lange staart, van verschillende kleuren, en vanwege hun grote ogen en brede en puntige oren.

De laatste tijd is dit ras erg populair, niet zozeer vanwege hun uiterlijk maar door één van zijn exemplaren: Valkyrie, de kat met een menselijk gezicht.

Valkyrie is een kitten van een paar maanden oud, maar ze is al erg beroemd op sociale media: haar menselijke moeder, Tatiana Rastorgueva, heeft in feite een video en enkele foto's van de kitten op haar Instagram account gedeeld, die meteen de aandacht en liefde trok van een groot aantal mensen.

De reden is meteen duidelijk: de kitten heeft een gezicht dat er echt ongelooflijk menselijk uitziet. Kijk maar naar de foto: lijkt het niet of het elk moment zou kunnen gaan praten?

In elke positie lijkt haar gezicht op dat van een mens!

Advertisement

Het is niet duidelijk waarom het zo veel op ons mensen lijkt: de botstructuur of de vorm van haar ogen, die ondanks de zeer jonge leeftijd, doordrenkt lijken met een soort van atavistische wijsheid! Zou een andere legende misschien waar zijn, die wil dat ze afkomstig zijn van de koninklijke katten van Angora van koningin Marie Antoinette, die hen heeft gered op een schip naar Amerika, voordat ze haar tragische bestemming tegemoet ging?

De vraag lijkt onbeantwoord te blijven. Wat zeker is, is dat Valkyrie de mooie lange en zachte vacht van de katten van Angora lijkt te hebben geërfd die typerend is voor de Maine Coons, maar ook het wilde karakter van de lynxen van Noord-Amerika - waar het nog nooit is geweest: Valkyrie woont in Rusland, samen met haar baasje.

Ongeacht het mysterie rond de oorsprong van haar ras, deelt Valkyrie wel haar mooie karakter: lief en knuffelig, is ze erg sociaal en wil ze haar nagels op de krabpaal scherpen - misschien wachtend om door de bossen van haar land te kunnen lopen die meer geschikt zijn voor de grote omvang die ze binnenkort zal hebben!

Tags: DierenKattenAbsurd
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt