Piloot realiseert zich dat er een giftige slang in de cockpit zit: hij probeert een noodlanding te maken

Janine image
door Janine

18 April 2023

Piloot realiseert zich dat er een giftige slang in de cockpit zit: hij probeert een noodlanding te maken
Advertisement

Reizen is een geweldige manier om zowel te ontspannen als iets nieuws te leren. Juist daarom zijn er zoveel mensen die bestemmingen kiezen die heel verschillend zijn dan hun land van vertrek. De meest effectieve oplossing als het gaat om zeer lange reizen is dus zeker het vliegtuig, een vervoermiddel dat erg populair is en binnen ieders bereik ligt. Velen zijn echter bang voor dit voertuig, ondanks dat het een van de veiligste voertuigen ter wereld is. Bijna altijd.

In dit verhaal deed zich een nogal eigenaardige episode voor, die de veiligheid van verschillende mensen ernstig in gevaar bracht.

via Nypost

Advertisement
Rudolf Erasmus/Facebook

Rudolf Erasmus/Facebook

Rudolf Erasmus is een ervaren piloot en vloog door de lucht zoals zijn beroep dat voorschrijft. Hij bevond zich op een hoogte van 11.000 voet toen hij een vreemd gevoel opmerkte: "Ik had het koud, alsof iets nat was en eigenlijk dacht ik dat mijn fles water lekte..." verklaarde de man. Maar zo was het niet: toen hij naar beneden keek, zag hij dat er een slang vlakbij hem was!

"Aanvankelijk, om eerlijk te zijn, begreep ik er niets van, ik was stomverbaasd, stil. Het was alsof mijn hersenen niet precies registreerden wat er aan de hand was", zei hij.

De situatie verslechterde snel.

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Rudolf realiseerde zich al snel dat het reptiel geen "slang" was, maar dat het om een Kaapse cobra ging: een extreem giftig dier dat in iets meer dan 30 minuten het leven van een mens in gevaar kan brengen. Alsof dat nog niet genoeg was, kroop het dreigende reptiel snel weg, onder zijn stoel in de cockpit, door het vliegtuig heen richting de passagiers.

Dus de man, die kalm probeerde te blijven, communiceerde de situatie aan de reizigers en nodigde hen uit niet in paniek te raken. Binnen 15 minuten had de piloot een noodlanding gemaakt en het vliegtuig geëvacueerd. "De slang werd weer onder mijn stoel gevonden en werd later verwijderd. Ik ben een held genoemd, maar ik denk dat dat een beetje overdreven is - de passagiers die kalm bleven waren een grote hulp, het was ieders verdienste dat alles goed is afgelopen” - zei Rudolf ten slotte.

Gelukkig waren er geen gevolgen van welke aard dan ook, alleen veel angst. Een werkelijk ongelooflijk verhaal dat een horrorfilm waardig is; wat denk jij ervan?

Advertisement