10 huishoudelijke klusjes die je kinderen kunnen doen zonder te veel toezicht - BekijkDezeVideo.nl
x
10 huishoudelijke klusjes die je kinderen…
12 mensen die grote verwachtingen hadden... maar een bittere verrassing kregen 6 effectieve tips om goede voornemens te behouden en ze niet halverwege op te geven

10 huishoudelijke klusjes die je kinderen kunnen doen zonder te veel toezicht

06 Augustus 2018 • Door Janine
3.898
Advertisement

Het is belangrijk om onze kinderen te leren om huishoudelijke klusjes te doen, zelfs als ze jong zijn. Ze helpen ons niet alleen een handje en leren veel dingen te doen die nuttig zullen zijn voor de rest van hun leven, maar ze leren hen een van de belangrijkste waarden: verantwoordelijkheid.

We hebben tien huishoudelijke klusjes op een lijstje gezet die kunnen worden uitgevoerd, met de vereiste toezicht: de klusjes die weinig toezicht nodig hebben, degenen waar je af en toe bij moet kijken en die samen gedaan moeten worden.

1. Weinig toezicht

  1. Het bed opmaken - Eerst moet je laten zien hoe het moet. Na verloop van tijd moet het iets worden dat ze elke ochtend doet voordat ze naar school gaan.
  2. Handdoek en badjas op de juiste plek ophangen- Dit is niet echt een huishoudelijk klusje, maar wie kinderen heeft, weet dat ze ze daar laten waar het zo uitkomt. Ze op hun plek te hangen moet een automatisme worden.
  3. Afstoffen - Het makkelijkste klusje waar je geen chemische middelen bij nodig hebt. Alles wat je nodig hebt is een doekje en goede wil.
  4. Tafel afruimen - Net als met de handdoeken, moet het een gewoonte worden dat de kinderen hun borden naar de keuken brengen als ze klaar zijn met eten.
  5. Kleding en vuile was - Nee, de stoel is geen kledinghanger en ook geen mand voor de vuile was. Van kleins af aan moeten ze leren hun kleding in de kast op te hangen en de vuile was in de mand te gooien.

2. Met wat toezicht.

6. Afwassen - Nadat ze hebben afgeruimd, is het goed dat ze leren dat borden niet vanzelf gewassen worden. Besteed aandacht aan irriterende reinigingsmiddelen en leer ze om altijd handschoenen te gebruiken.

7. Voor de huisdieren zorgen - Als je een hond of een kat hebt, moeten de kinderen begrijpen dat het geen speelgoed is. Leer hen dat ze moeten eten en dat de kattenbak verschoond moet worden.

8. Planten water geven - Kinderen houden van water dus het zal gemakkelijk zijn ze bij deze activiteit te betrekken. Maar je moet wel controleren dat ze niet teveel water geven.

Advertisement

3. Samen doen.

foto: Pixabay

9. Koken - Dit is een leuke activiteit waar ze hun hele leven plezier van hebben. Uiteraard is hier, als ze klein zijn, constante toezicht bij nodig, zowel om hen alle stappen uit te leggen, als om op te letten dat ze zich niet pijn doen.

10. Auto wassen - Nog een klusje dat leuk is om te doen, met al dat water en zeep. Blijf erbij, om te controleren dat ze niet ongewild krassen maken of teveel zeep gebruiken. 

Tags: KinderenNuttigFamilie
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt