10 dingen die je je kind METEEN moet leren om hem te behoeden voor kwaadwillenden - BekijkDezeVideo.nl
x
10 dingen die je je kind METEEN moet…
Jon Bon Jovi is een ster in solidariteit: in zijn restaurants eten mensen in nood gratis Ik ben niet gek hoor, ik pieker me alleen maar suf

10 dingen die je je kind METEEN moet leren om hem te behoeden voor kwaadwillenden

12 Augustus 2019 • Door Skip
2.962
Advertisement

De wereld waarin we leven is geen makkelijke plek om je kinderen te laten opgroeien. Gevaar is altijd om de hoek, te veel mensen die geen goede bedoelingen hebben. Je moet gewoon altijd alles en iedereen in de gaten blijven houden.

Met de nodige voorzorgsmaatregelen kan je je kinderen beschermen, zonder dat je hen bezorgd of bang maakt. Ze zijn net als sponzen: net als dat ze goede manieren leren, bedankt of alstublieft leren zeggen, kunnen ze ook leren om zichzelf te beschermen tegen de gevaren in deze wereld.

Belangrijk is om ze altijd in de gaten te houden, maar dat je zeker niet verstikkend naar hen bent of hen gespannen maakt. Het is dus belangrijk dat zij middelen aangereikt krijgen om te voorkomen dat zij in risicovolle of gevaarlijke situaties terecht komen. Kinderen moeten niet alleen leren om zichzelf te beschermen maar ook leren om hulp te vragen.
Deze 10 lessen kan je je kind meegeven om ervoor te zorgen dat het altijd veilig is.

foto: Needpix

1.Niet praten met onbekenden

Dit werd ook altijd tegen ons gezegd toen we klein waren, maar nu zijn wij het zelf die er een mantra moeten maken voor onze kinderen. Het lijkt misschien een cliché, maar het is wel belangrijk om het je kinderen bij te brengen hoe gevaarlijk het is een vreemde te vertrouwen.

2. Let op social media

Onze kinderen worden geboren in een wereld die digitaal is en moeten zij daar ook deel van uitmaken. Ze moeten de goede kant kennen van het internet, maar hen ook te waarschuwen over de negatieve kanten die het heeft en de mogelijke gevaren waar ze tercht in kunnen komen. Het is van fundamenteel belang om hen te leren dat je geen persoonsgegevens deelt op het internet zoals waar je woont, wanneer je alleen thuis bent, financiële gegevens etc. Ook is het een goede gewoonte om hun accounts te checken en samen het wachtwoord te delen.

3. Geheim wachtwoord

Nu het toch over wachtwoorden gaat, kan het ook goede gewoonte zijn om een wachtwoord te maken voor de echte wereld. Een wachtwoord dat alleen ouders en kinderen kennen zou handig kunnen zijn wanneer bijvoorbeeld een vreemdeling de kinderen van school gaat halen en zegt dat hij gestuurd is door hun ouders.

foto: Maxpixel

4. Persoonsgegevens uit hun hoofd leren

Kinderen moeten weten waar ze wonen, het huisadres, namen en achternamen van hun ouders en ook mobiele telefoonnummers. Dat is allemaal belangrijke informatie in een noodgeval. Maar leg er wel bij uit dat ze dit alles niet moeten delen in situaties die niet gevaarlijk of belangrijk zijn.

5. Niet alleen van huis weggaan

Er moet altijd toezicht zijn van een volwassene die op hen let.

6. Meld het als ze alleen thuis zijn

Kinderen moet je nooit alleen thuis laten, maar mocht dit wel het geval zijn, is het verstandig om hen te leren om voor niemand de deur open te doen.

Advertisement

7. Nee kunnen zeggen

Als je iets accepteert dan heeft dat soms tot gevolg dat je op alles ja zegt. Kinderen mogen best leren dat ze het recht hebben om nee te zeggen en niet iets te doen wat ze niet willen. Ook is het belangrijk hen te leren dat ze hulp gaan halen bij iemand die ze vertrouwen.

8. Alarmnummers uit hun hoofd weten

9. Niets aannemen van vreemden

Ook hier weer de beroemde snoepjes van onbekenden. Laten we kinderen leren om niet zo maar cadeautjes aan te nemen.

10. Altijd melden

Als ze onderweg zijn, als ze naar het huis van vrienden gaan... Ouders moeten altijd weten waar hun kinderen zijn.

Tags: KinderenNuttigFamilie
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt