Mamma en pappa maken voor de zoveelste keer ruzie: het 6-jarige meisje "roept" ze tot de orde met een geweldige levensles - BekijkDezeVideo.nl
x
Mamma en pappa maken voor de zoveelste…
14 honden geboren uit het kruisen van 2 rassen, het liefste wat je vandaag zult zien 24 fotografische mini-verhalen van dieren die het hart van tederheid doen smelten

Mamma en pappa maken voor de zoveelste keer ruzie: het 6-jarige meisje "roept" ze tot de orde met een geweldige levensles

11 Augustus 2018 • Door Janine
6.267
Advertisement

Het ouderschap is niet gemakkelijk en is een voltijdbaan; toch zijn ouders soms zo gewend om hun kinderen iets te leren dat ze vergeten dat ze, tijdens het opvoeden van hun kinderen, op hun beurt een les te leren hebben, op een min of meer directe manier. En de woorden van een kind zijn zo simpel en echt dat ze de harten van volwassenen diep raken en de kern van de vraag centraal stellen. Dat is wat Cherish Sherry overkwam, die een belangrijke levensles ontving.

NB: de video is in het engels, met ondertiteling in dezelfde taal, maar hieronder hebben we het belangrijkste vertaald... uiteindelijk is het de algemene en diepzinnige betekenis dat telt!


Haar naam is Tiana, ze is 6 jaar en op een middag voelde ze zich genoodzaakt om iets belangrijks tegen haar moeder te zeggen.

Het gebeurde toen haar moeder Cherish, terwijl ze de auto in de garage parkeerde, per ongeluk de schoenenkast en de 50 schoenen die erin zaten omver reed, waardoor haar ex Alfred, Tiana's vader, in woede uitbarstte. Bij het overeind zetten van de kast vlogen er lelijke woorden over en weer en liepen de gemoederen hoog op.

Op dat moment sleepte Tiana haar moeder naar een stil hoekje, op de trap van het huis, en zei tegen haar: "Waarom proberen jullie niet aardig te zijn tegen elkaar? Maak je niet kwaad maar wees gelukkig!"

Ze vroeg haar of ze er klaar voor was om vrienden met haar vader te zijn, en toen haar moeder dat met ja beantwoorde, moedigde ze haar aan: "Ik wil niet dat jij en pappa weer boos worden, maar dat jullie vrienden zijn. Ik wil niet vervelend zijn, ik wil dat iedereen vrienden is. Als ik vriendelijk kan zijn, kan iedereen dat zijn,... ik probeer mijn best te doen met heel mijn hart, niets anders, ik wil dat mijn moeder, mijn vader, iedereen, vrienden zijn, ik wil dat iedereen glimlacht" .

"Als iedereen slecht zou zijn - stelt Tiana zich voor - zou iedereen een monster worden... Iedereen zou een mens moeten zijn. Ik wil gewoon dat alles zo goed mogelijk verloopt".

Onnodig te zeggen dat de wijsheid van de kleine Tiana niet alleen het hart heeft geraakt van de moeder, maar ook van een half miljoen mensen ter de wereld, die besloten hebben om het te delen.

The next time I need advice, I'll know who to look for!

The next time I need advice, I'll know who to look for! Credit: JukinVideo

Pubblicato da NTD Television su Giovedì 5 aprile 2018
Advertisement

Laat een opmerking achter!

x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt