Dit meisje is pas 8 weken oud maar lijkt op de woorden van haar moeder te reageren met "Ik hou van je" (+ VIDEO)

Janine

25 Oktober 2021

Dit meisje is pas 8 weken oud maar lijkt op de woorden van haar moeder te reageren met
Advertisement

De eerste woorden van een kind zijn misschien wel de woorden die het meest ontroeren: voor het eerst hun stem horen articuleren van klinkers en medeklinkers, in kleine woorden van volledige betekenis is een unieke emotie! De vraag is altijd hetzelfde, - zal hij of zij eerst "mama" of "papa" zeggen? De baby in deze video is pas acht weken oud en om de waarheid te zeggen, heeft ze geen van beide ouders genoemd. Het kleine meisje slaagde er echter in iedereen te ontroeren toen ze haar moeder leek te antwoorden met "I love you” ("Ik hou van jou"). Als je goed naar de video luistert, kun je het meisje die woordjes voor het eerst horen uitspreken. Onnodig te zeggen dat de moeder meteen in lachen uitbarst, ongelovig dat haar dochter heeft "gesproken".

via Youtube / Tim Hamilton

Advertisement

Elk kind is uniek en daarom zullen ze in elke fase van hun leven bepaalde vaardigheden laten zien en zich in hun eigen tempo ontwikkelen. In de beginfase is elke maand echter vol met geweldige leringen en ontdekkingen, zowel voor het kind als voor de ouders van het kind. Als ouders wachten we altijd op het moment dat het kind zijn eerste woordjes begint te stamelen! Om nog maar te zwijgen over de dag dat hij gaat kruipen en vervolgens gaat lopen...

Het kind in de video glimlacht teder naar haar moeder, die zachtjes tegen haar praat, totdat het kind lijkt te antwoorden: "Ik hou van jou". We weten dat een kind in de achtste levensweek niet echt kan praten, aangezien het taalvermogen iets is dat langzaam wordt verworven, maar alleen al het feit dat het meisje geluiden kan imiteren lijkt onwerkelijk.

Pexels / Not the actual photo

Wat het wetenschappelijke antwoord op dit buitengewone vermogen ook is, het feit blijft dat het moment waarop het kind "Ik hou van jou" antwoordt, echt emotioneel is. Gelukkig filmde de moeder het hele tafereel op video, en had ze zo'n toeval waarschijnlijk niet verwacht.

Laat je ontroeren door dit mooie lachende meisje, met "buitengewone communicatieve vaardigheden"!

Advertisement