Deze jongen heeft duizenden mensen verbaasd door prachtige schilderijen te maken met twee handen

Janine image
door Janine

08 September 2018

Deze jongen heeft duizenden mensen verbaasd door prachtige schilderijen te maken met twee handen
Advertisement

Er zijn veel video's op het web van mensen die werken met time lapse. Ze zijn allemaal getalenteerde artiesten, maar de inhoud is min of meer hetzelfde en na verloop van tijd verloren de video's een beetje de charme die ze aan het begin hadden. Wat we in plaats daarvan willen voorstellen, zijn de werken van een jonge kunstenaar met buitengewoon talent en een specifieke vaardigheid. De video bevat de realisatie van al zijn werken, uitgevoerd met een buitengewone ontwerptechniek.

Advertisement
 Thijme Termaat/Youtube

Thijme Termaat/Youtube

Thijme Termaat is een jonge, 31-jarige Nederlandse kunstenaar. Het eigenaardige kenmerk van zijn schilderijen is het feit dat hij ze met beide handen heeft gemaakt. Thijme is namelijk een zeer bekwame schilder die in staat is met beide handen te schilderen, een techniek die hem op het internet enorm beroemd heeft gemaakt, dankzij de video's die hem laten zien terwijl hij aan het werk is.

Advertisement
Thijme Termaat

Thijme Termaat

We kunnen wel zeggen dat Thijme een autodidactische kunstenaar is. Van jongs af aan achtervolgde hij zijn droom om schilder te worden, zozeer zelfs dat hij met zijn studies stopte na de middelbare school. Nadat hij voor 4 jaar aan de Design Academy in Eindhoven werd aangenomen, besloot de jonge kunstenaar deze na slechts twee maanden te verlaten om zich fulltime aan zijn passie te wijden. Dit is het moment waarop de jongen zijn hobby en passie heeft omgezet in een beroep, erin geslaagd een droom werkelijkheid te maken.

Thijme Termaat

Thijme Termaat

Zoals je ziet is de bijzonderheid van zijn werken niet alleen te wijten aan het feit dat hij beide handen gebruikt, maar ook aan de verfijning van de kleuren, de compositie en de expressiviteit die hij de gezichten weet te geven. Thijme beweegt met wendbaarheid langs het doek en het is niet te onderscheiden wat zijn dominante hand is.

Thijme Termaat

Thijme Termaat

Het succes van de jonge kunstenaar was een onverwachte verrassing voor hem. Al vanaf de eerste video's, tot de time lapse die je aan het einde van het artikel vindt, heeft de jongen een flinke dosis succes gehad, gerechtvaardigd door de formidabele vaardigheid. De videoweergaven zijn zichtbaar toegenomen, in slechts drie dagen heeft het 300.000 views bereikt, met tal van commentaren van waardering voor zijn werk.

Thijme Termaat

Thijme Termaat

Zijn bewonderaars zijn gegroeid met de tijd en fans hebben geleerd om zijn doeken te delen, de media hebben zijn talent ontdekt door middel van artikelen en interviews op televisie. Dit alles heeft het enthousiasme van de jongen enorm vergroot, die zich onvermoeibaar blijft wijden aan zijn kunst.


Advertisement
Thijme Termaat

Thijme Termaat

De film die we je laten zien is de kunstenaar bijzonder dierbaar: het is geen toeval dat hij ongeveer twee en een half jaar heeft doorgebracht om het samen te stellen met de doeken die tussen de afbeeldingen verschijnen. Zijn artistiek denken is in deze korte video duidelijk te zien, dat door zijn tweehandige schildertechniek miljoenen toeschouwers aan het scherm heeft vastgenageld.

Advertisement