Ze koopt een schilderij voor 30 euro op de markt, maar ontdekt dan dat het veel meer waard is - BekijkDezeVideo.nl
x
Ze koopt een schilderij voor 30 euro…
Dakloze tiener steelt een portemonnee in een bar: de eigenaar biedt hem zijn hulp aan in plaats van de politie te bellen Ze nemen hun grootvader mee naar een restaurant waar de obers opzettelijk onbeleefd zijn: de 82-jarige man is geschokt

Ze koopt een schilderij voor 30 euro op de markt, maar ontdekt dan dat het veel meer waard is

15 Juni 2022 • Door Janine
1.962
Advertisement

Grace Carpenter uit Phoenix, Arizona, ging naar een kringloopwinkel voordat ze haar kinderen van school haalde en kwam een ​​schilderij tegen van een vrouw die een kat vasthoudt. Dus, dankzij een kortingsbon van 20%, nam ze het schilderij mee naar huis voor ongeveer 30 euro: ze kon niet wachten om het aan haar familie en haar kat Max te laten zien, hoewel haar kinderen de normale reactie hadden om te denken dat de vrouw op het schilderij "griezelig en vreemd" was.

via: ABC

Kort daarna zag ze in de hoek wat leek op een handtekening van Charles Craig, vergezeld van een datum met het jaartal: 1912. De schatzoeker plaatste vervolgens een video op TikTok om het nieuws met haar volgers te delen. "Ik denk dat ik iets bijzonders heb gevonden. Die handtekening heb ik volgens mij eerder gezien. Als ik gelijk heb, is het een origineel olieverfschilderij van Charles Craig", zei ze in de clip.

Charles Craig was een kunstenaar uit het einde van de 19e eeuw die bekend stond om zijn olieverfschilderijen in westerse levensstijl. De post ging viraal, met meer dan 1,5 miljoen views. Fans stelden voor om deel te nemen aan het programma Antiques Roadshow en een gebruiker bood aan haar een kaartje te sturen en beweerde er nog maar één te hebben.

Vervolgens kon mevrouw Carpenter het schilderij voorleggen aan een deskundige. De expert bevestigde de originaliteit van het werk, hoewel het detail van de kat later werd toegevoegd. "Hij kan niet naar de tentoonstelling omdat het niet 100% origineel is, maar als hij in zijn galerij zou staan, zou hij hem niet voor minder dan 2.000 euro verkopen", legt Grace uit in een video op TikTok.

Advertisement

Mevrouw Carpenter zou tienduizenden euro's hebben gekregen, maar de vrouw besloot het werk juist vanwege het detail van de kat te houden. "Als je een schatzoeker en verzamelaar bent zoals ik, is het leuk om een ​​kunstwerk te vinden, maar ook om te houden. Bovendien lijkt de kat op het schilderij op mijn Max en ik ben van plan deze prachtige schat te bewaren."

Heb je ooit iets waardevols gevonden in een kringloopwinkel of op de rommelmarkt?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt