Deze kunstenaar heeft sculpturen verstopt in het bos gemaakt om bezoekers bewust te maken van het thema recycling - BekijkDezeVideo.nl
x
Deze kunstenaar heeft sculpturen verstopt…
10 eenvoudige rekoefeningen om rug-, heup- en zenuwpijnen te elimineren Mensen die denken dat ze alles weten, zijn juist degenen die minder weten

Deze kunstenaar heeft sculpturen verstopt in het bos gemaakt om bezoekers bewust te maken van het thema recycling

09 Juni 2019 • Door Janine
20.637
Advertisement

Thomas Dambo is niet zomaar een kunstenaar en zijn gigantische werken verborgen in de dichte bossen van Denemarken bewijzen het. De Deense kunstenaar doet denken aan de monsterlijke trekken van de trollen uit de verhalen van de Noorse mythologie, door enorme sculpturen te bouwen dankzij de slimme combinatie van verschillende afvalmaterialen (voornamelijk gerecycled hout). Zijn monumentale trollen trekken toeristen van over de hele wereld aan, in de hoop zoveel mogelijk mensen te laten nadenken over kwesties zoals recycling.


foto: Thomas Dambo

De kunstenaar is altijd geïnteresseerd geweest in de constructie van objecten en sculpturen, na een aantal jaren het beroep van timmerman te hebben bestudeerd en uitgeoefend, besloot hij zich in te schrijven voor de Design School van Kolding.

Om zijn sculpturen tot leven te wekken, wordt Thomas meestal bijgestaan door een team van vrijwilligers die hem helpen bij de installatie van de imposante structuren, die vervolgens worden genoemd met de naam van een persoon die heeft bijgedragen, waardoor hij een deel van zijn tijd heeft besteed, om het werk te maken.

foto: Thomas Dambo

Elke sculptuur is uitsluitend gemaakt van gerecyclede materialen zoals teruggewonnen hout, ongebruikte pallets en zelfs oude schuren; met alleen deze materialen produceren de sculpturen geen verdere verspilling en beschadigen ze ook de natuurlijke hulpbronnen die in het gebied aanwezig zijn niet.

Advertisement
foto: Thomas Dambo

Bovendien zijn in de buurt van elk beeldhouwwerk rotsen te zien waarop raadsels gegraveerd zijn - de oplossing van elk raadsel onthult je waar het volgende werk zich bevindt. Als je een passie hebt voor hiken en je loopt door de bossen rond Kopenhagen, kun je veel plezier beleven aan deze schattenjacht. Als het ontcijferen van codes en het oplossen van raadsels niet je sterkste kant is, maak je geen zorgen, je kunt altijd rekenen op een online kaart die je helpt de reuzen te vinden.

foto: Thomas Dambo

Dit zijn ongetwijfeld suggestieve werken die, naast grote artistieke waarde, ook enkele praktische verbeteringen aan het gebied brengen. Sommige sculpturen zijn bijvoorbeeld nu het huis voor veel vogels, terwijl anderen op sommige plaatsen de doorgang begunstigen, net alsof het bruggen zijn om over te steken. Met name één sculptuur herbergt, dankzij zijn strategische ligging, vaak daklozen die onderdak nodig hebben om de nacht door te brengen.

foto: Thomas Dambo

De meeste sculpturen zijn in Denemarken, maar nu repliceert Dambo zijn werk ook in andere delen van de wereld: Zuid-Korea, Puerto Rico, de Verenigde Staten, enzovoort...

Advertisement
foto: Thomas Dambo

Sommigen zullen de verschijning van deze trollen wat verontrustend vinden, maar in de legenden van de Noord-Europese folklore worden deze mythologische figuren als een institutie beschouwd. Voor wie het niet weet, trollen hebben vaak een magische kracht, ze geven er de voorkeur aan hun huizen te bouwen in geïsoleerde rotsen of grotten en vaker wel dan niet om mensen uit het bos te verdrijven in plaats van ze uit te nodigen om onder hen te zijn. In de Noorse mythologie worden deze gigantische wezens beschouwd als een van de eerste levende wezens van deze wereld en om deze reden worden ze met respect behandeld.

Het ongelooflijke werk van Thomas Dambo wil dat we nadenken over het thema recycling en het grote potentieel ervan, in een poging zoveel mogelijk mensen te dwingen om voor onze planeet te zorgen.

Om een ​​kijkje te nemen naar alle werken van Thomas Dambo, moet je zeker zijn site bezoeken.

Als je ook gefascineerd bent door de grandeur van deze prachtige werken, pak je koffers dan en ga op zoek naar de dichtstbijzijnde reus van het bos!

foto: Thomas Dambo
Advertisement
foto: Thomas Dambo
foto: Thomas Dambo
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt