Een mier sluipt een winkel binnen en probeert een kostbare diamant te stelen

Janine image
door Janine

01 September 2018

Een mier sluipt een winkel binnen en probeert een kostbare diamant te stelen
Advertisement

In de grote insektenwereld die op aarde aanwezig is - over het algemeen niet geliefd door mensen - nemen de mieren een bevoorrechte positie in. Deze dieren hebben namelijk kenmerken die hen fascinerend maken in de ogen van mensen: ten eerste hun harde werk.

Elke mier is volledig toegewijd aan het helpen van de gemeenschap en werkt onvermoeibaar om de gezondheid van de kolonie te garanderen.

Om bij dit onderwerp te blijven hebben we een prachtige video gevonden met als hoofdrolspeelster een werkmier met de intentie om het levensonderhoud voor de mierenhoop op te bouwen. In dit geval is het echter geen zaadje of wat broodkruimels, maar iets veel, veel kostbaarders. Tenminste voor ons!

Advertisement
Een mier sluipt een winkel binnen en probeert een kostbare diamant te stelen - 1

De video werd gefilmd in de achterkamer van een edelsteenwinkel in New York en binnen een paar uur ging hij de hele wereld over. Op het werkvlak, tussen pakketten en documenten, merkte een man een "beweging" op en kon het niet laten om de telefoon te pakken om het merkwaardige tafereel te filmen: een kleine mier, waarschijnlijk met zakelijke scherpzinnigheid, liep weg met niets minder dan een diamant!

En aangezien deze dieren het niet moeilijk hebben om tot tien keer hun gewicht te dragen, kunnen we veronderstellen dat de waarde van de steen vrij hoog was. Veel gebruikers konden niet anders dan de grappige manier opmerken waarop de kleine mier zich lijkt om te draaien, alsof ze wil controleren of niemand haar volgt.

Wat zou het met de diamant willen doen? Het aan de koningin geven? Het aan een sjeik verkopen? Er zijn veel vragen... Geniet intussen van dit leuke moment die je - helaas - niet vaak zult meemaken in het leven.

Advertisement