Hij verloor zijn pasgeboren dochter door contactherpes: de vader waarschuwt alle ouders om altijd hun handen goed te wassen - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Hij verloor zijn pasgeboren dochter…
Een kind vraagt om zijn pasgeboren zusje in zijn armen te houden en zingt teder een lied voor haar Een man vindt

Hij verloor zijn pasgeboren dochter door contactherpes: de vader waarschuwt alle ouders om altijd hun handen goed te wassen

Door Janine
25.378
Advertisement

Dit trieste verhaal komt uit de Verenigde Staten, waar een vader de moed had om over de dood van zijn kind te vertellen, om andere mogelijke tragedies te voorkomen. Via een op Facebook geplaatste post sprak de jonge vader over een kleine voorzorgsmaatregel die je noodzakelijkerwijs moet hebben wanneer je in contact komt met zulke kleine baby's. Aan het einde van het artikel kun je het originele bericht vinden met de foto van de kleine Mallory.

via: News Hub

Jeff en Natasha zijn een jong Amerikaans stel dat net als vele anderen heeft ontdekt een baby te krijgen. Dit heeft duidelijk hun hart gevuld met vreugde, de mogelijkheid om hun eigen gezin te stichten en samen een leven door te brengen heeft hen beiden enthousiast gemaakt. Na de geboorte van het kind zijn deze verwachtingen langzaam afgenomen door een onverwachte tragedie. Kleine Mallory stierf namelijk na slechts drie weken, vanwege de hoge koorts en de ziekte die ze tijdens de eerste week opliep.

De pijn en de wanhoop van de twee ouders was en is nog steeds enorm, het kwaad dat hun kind wegnam handelde snel en de tijd die nodig was voor de artsen om in te grijpen was er niet. De pijn van Jeff en Natasha veranderde ook in woede toen ze hoorden waar de kleine Mallory aan is overleden.

In een post gepubliceerd op Facebook, na ongeveer een maand van pijnlijke stilte van de kant van de twee ouders, besloot Jeff Gober iedereen te vertellen wat er met het kind is gebeurd; wat haar heeft gedood en waarvoor moet worden opgepast, iedereen die net een baby heeft gekregen. In de post waar de man overduidelijk nog erg geschokt is, waarschuwt hij de toekomstige ouders op een feit dat vaak wordt verwaarloosd, namelijk het belang van het wassen van de handen.

Een pasgeboren kind heeft een zeer lage immuunafweer, het is voldoende een ziekte, waarvan we drager zijn, maar niet de effecten tonen, zoals herpes, een baby te infecteren en ziek te maken. En het was het HSV-1-virus dat Mallory doodde, een zeer veel voorkomende vorm van een koortslip, 67% van de wereldbevolking wordt erdoor getroffen, maar niet allen tonen de effecten ervan. Voor een kind van slechts drie weken kan het dodelijk zijn, maar hoe heeft ze dit virus opgelopen?

Meestal worden deze ziekten overgedragen via kussen, maar dit is niet het geval bij het kind. Mallory heeft het virus door de handen opgelopen die ze niet uit haar mond kon houden, maar het werd haar ook via de handen overgedragen. Om deze reden benadrukt de vader dat je je handen steeds opnieuw moet wassen voordat je in contact komt met een baby. Het is essentieel om dit te doen voordat je het oppakt, of voordat je de kleine handjes aanraakt, want wat voor ons onschadelijk is, kan dodelijk voor hen zijn.

Hieronder vind je de originele post van de moedige vader, die deze post wilde publiceren om toekomstige vaders en moeders te waarschuwen voor het belang en de toewijding die aan hygiëne moet worden gehecht. We hopen dat dit initiatief andere sterfgevallen als gevolg van hetzelfde probleem kan voorkomen.

Advertisement

I’ve been pretty silent since Mallory’s death. It’s taken me over a month now to write this, but if any good can come...

Pubblicato da Jeff Gober su Giovedì 8 febbraio 2018
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt