Een koerier moet een bestelling leveren, maar er is een "waak" haan in huis: hun ontmoeting is grappig (+VIDEO)

Janine image
door Janine

01 Juni 2023

Een koerier moet een bestelling leveren, maar er is een "waak" haan in huis: hun ontmoeting is grappig (+VIDEO)
Advertisement

Als je de veiligheid van je huis wilt verhogen, kan het adopteren van een hond een goede keuze zijn: een waakhond kan helpen om kwaadwillenden buiten te houden en een gevoel van veiligheid te geven. Indringers worden geïntimideerd door een oplettende en waakzame hond, maar dat is niet de enige reden. Honden hebben genegenheid voor hun familie en verdedigen instinctief hun territorium. Daarom zijn ze ideale metgezellen voor wie op zoek is naar meer veiligheid in huis. Het is fijn om te weten dat je een trouwe viervoeter hebt die over je huis waakt.

Toch is dit niet de keuze die iedereen maakt en het verhaal dat we je gaan vertellen is daar het bewijs van.

via The Dodo

Advertisement

Ashley Taylor en haar man AJ hebben een ongewoon wezen uitgekozen als hun waakdier: een haan genaamd Fred. De gevederde denkt echter dat hij een hond is en heeft, net als een goede hond, een gespannen relatie met de postbodes in de buurt. De Taylors adopteerden Fred van een vriend die niet langer voor hem kon zorgen, en de haan beschouwde hun woning meteen als zijn thuis. "Fred volgt ons overal en let heel goed op wat er buiten het huis gebeurt, net als honden: hij denkt waarschijnlijk dat hij dat ook is", aldus Taylor.

De goede Fred waakt graag over de achtertuin van zijn familie en het gebied erboven, om ervoor te zorgen dat zijn familie, of “kudde”, veilig is en daarom moet iedereen die langs het pand komt zijn speciale “veiligheidscontrole” doorstaan. Op een dag werd een bezorger volledig overrompeld toen hij probeerde een pakket af te leveren bij het huis van de Taylors. Fred begon onmiddellijk zijn controles uit te voeren en ervoor te zorgen dat de zogenaamde “bezorger” betrouwbaar was en niet iets duisters van plan was.

Advertisement

Well the UPS man met Fred the guard rooster today. Fred was born angry this is just the 1st time we got it on camera. If anyone knows the UPS man send him my apologies. 🏃‍♂️💨💨🐓💨💨

Pubblicato da AJ Taylor su Lunedì 15 febbraio 2021

De haan begon de man te bestuderen en rende naar hem toe om hem onder controle te houden. De bezorger besefte dat de haan niet met zich liet sollen en gooide zijn handen in de lucht in een poging langzaam naar de veranda te lopen. Het kostte wat onderhandeling en vaardigheid om Fred zich terug te laten trekken, waardoor hij bij de voordeur van het huis kon komen om het pakket af te leveren. Voordat hij vertrok, wees de man de Taylors op iets belangrijks, wijzend naar de deurbel camera van het gezin.

De man draaide zich om en zag Fred de veranda naderen en kon niets anders doen dan wegrennen. De haan leek buitengewoon dreigend en de man kon niet anders dan weglopen, terwijl de gevederde hem bleef achtervolgen tot hij het uitschreeuwde van angst. AJ plaatste de video van de deurbel camera op Facebook die snel rondging op sociale media: "Vandaag heeft een bezorger Fred ontmoet, onze waakhaan. Fred is altijd boos en dit is de eerste keer dat we hem in actie hebben opgenomen. Als iemand de arme bezorger herkent, bied hem dan onze oprechte excuses aan!”, schreef AJ in het bijschrift van de post.

Eén ding is zeker: Fred laat niet met zich sollen!

Advertisement