De kassière beledigt een oudere vrouw omdat ze geen ecologische tassen gebruikt: ze snoert haar de mond op een geniale manier - BekijkDezeVideo.nl
x
De kassière beledigt een oudere vrouw…
Een Argentijnse politieagente geeft de baby van een gearresteerde vrouw de borst: het gebaar veroorzaakte een promotie De echtgenoot vraagt echtscheiding aan, maar als hij de brief met antwoord leest van zijn vrouw, begrijpt hij dat hij een fout heeft gemaakt

De kassière beledigt een oudere vrouw omdat ze geen ecologische tassen gebruikt: ze snoert haar de mond op een geniale manier

31 Augustus 2018 • Door Janine
9.866
Advertisement

Er is ons altijd geleerd om respect voor ouderen te hebben, zowel omdat ze ouder zijn als omdat hun ervaring ze onvermijdelijk wijzer maakt. Toch dacht een kassière in een supermarkt een oudere vrouw aan te pakken omdat ze, terwijl ze haar boodschappen inpakte, plastic tassen tevoorschijn haalde.

De vrouw aan de kassa zei haar - op een hooghartige manier - dat ze ecologische tassen moest gebruiken, om het milieu te respecteren. De oude vrouw gaf haar op een kalme manier een antwoord dat een applaus waard is.


Toen de kassière haar zei: "Zeg mevrouw, als we eens groene tassen gingen gebruiken?", antwoordde de oude vrouw zonder aarzelen: "In mijn tijd waren er niet van die groene dingen".

De kassière lukte het niet om te zwijgen na dit antwoord, en ging door: "Precies! Het probleem van nu is dat mensen van uw generatie zich geen zorgen maken om de planeet te redden voor toekomstige generaties".

Op dit punt ging de oude vrouw vlak voor de kassière staan, en zei haar:

"In mijn tijd werden de flessen melk, drank en bier teruggegeven en de winkel bracht ze terug naar de fabriek, waar ze gewassen, gesteriliseerd en opnieuw gevuld werden, om zo weer dezelfde flessen te gebruiken. Dat was pas recyclen, al hadden we geen groene dingen destijds.

Bij de groenteboer werden de groenten in de bruine papieren zakken gedaan die we op duizend manieren konden hergebruiken. We hebben ze niet alleen gebruikt als vuilniszakken voor huishoudelijk gebruik, maar ook als schoolboekomslagen. Op deze manier konden we de boeken die we bestudeerden aanpassen, zonder ze lelijk te maken met krabbels. Maar helaas hadden we in mijn tijd geen groene dingen.

In elk gebouw gebruikten we trappen omdat we geen lift hadden. We liepen overal heen en namen geen enkele 300-pk. Maar u heeft volkomen gelijk. Mijn tijdperk was niet groen.

In mijn tijd werden babyluiers gewassen omdat die wegwerp dingen niet bestonden. We hebben het wasgoed in de zon gedroogd, niet in een energie-verbruikende machine. De kinderen droegen de kleding van de zussen en oudere broers, hadden bijna nooit gloednieuwe kleren.

We hadden thuis één televisie en een radio, geen tv in elke kamer; en de televisies hadden een heel klein scherm, niet zo groot als een hele natie. Als we iets breekbaars moesten verzenden, verpakten we het met veel vellen krantenpapier, niet met zacht plastic. Al het werk werd handmatig gedaan en we hoefden niet naar de sportschool om het lichaam te trainen. Maar hoe kan ik u de schuld te geven, we waren niet groen!

We dronken uit de fontein als we dorst hadden en gebruikten geen plastic beker bij elke drank. We vulden de patronen van de afgewerkte pennen en vervingen de scheermesjes in plaats van de scheermessen te vervangen. Mensen gingen met de tram of bus naar hun werk en de kinderen gingen te voet naar school en niet in de SUV van hun moeder. We hadden één stopcontact in elke kamer, niet een dozijn zoals vandaag.

Is het niet droevig dat de huidige generatie over ons klaagt alleen maar omdat we niet zijn gewend aan groene dingen?

De kassière was sprakeloos. De oudere vrouw pakte haar tassen en liep uit de winkel.

We hopen dat dit een les zal zijn, en niet alleen voor de kassière, maar alle mensen die er aanwezig waren en iedereen die dit verhaal leest.

We moeten altijd twee keer nadenken voor we iets zeggen!

Orginele post: ddonivan/Facebook

 

 

Advertisement

Laat een opmerking achter!

x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt