Stafchef legt uit hoe men moet reageren op het ontslag van een medewerker: "Gefeliciteerd!"

Janine image
door Janine

23 April 2022

Stafchef legt uit hoe men moet reageren op het ontslag van een medewerker: "Gefeliciteerd!"
Advertisement

Als je ooit het genoegen of het ongenoegen hebt gehad om je baan op te zeggen, weet je hoeveel ongemak je ervaart bij het doen van dit verzoek. Het is nooit prettig om je baas te moeten vertellen dat je van plan bent om "het schip te verlaten", maar het is een onvermijdelijke stap als je het geluk hebt betere vacatures te vinden. Daniel Space, een man die de leiding heeft over het personeel van een bedrijf en dus een expert in Human Resources, heeft een video gepubliceerd waarin hij uitlegt hoe het hoofd van een bedrijf een werknemer moet begroeten die besluit te vertrekken. Volgens de deskundige moeten wrok en vijandigheid opzij worden gezet.

via TikTok / dan_from_hr

Advertisement
TikTok / dan_from_hr

TikTok / dan_from_hr

In de video die Dan op TikTok plaatste, is te zien hoe de man tot in detail uitlegt hoe een gesprek moet worden gevoerd tussen het hoofd van een bedrijf en een ontslagnemende werknemer. Dit is natuurlijk een delicaat moment dat het verdient om met tact en empathie te worden behandeld. Dan stelt dat een echte baas zijn werknemers moet steunen, ook op zo'n moment.

Dit is hoe je baas je te woord moet staan, volgens Daniel, voor het geval je besluit ontslag te nemen:

"Gefeliciteerd. Ik ben zo blij voor je en dat al je werk zijn vruchten heeft afgeworpen. We zullen je hier missen, we zullen alle mooie dingen van je missen. Maak je alsjeblieft geen minuut zorgen over het werk of de overgang die we zullen hebben, het komt goed met het bedrijf. Met mij komt het goed. We zullen je missen, houd alsjeblieft contact met ons en laat ons weten of we iets kunnen doen."

Advertisement
TikTok / dan_from_hr

TikTok / dan_from_hr

Daarnaast voegde hij aan het gesprek toe: "We zouden graag je succes met je vieren, maar we willen je privacy respecteren. Als je ons wilt vertellen over je nieuwe baan, willen we het allemaal graag met je vieren. Het is een eer voor mij om te zien hoe ver je bent gekomen, je hebt het verdiend. Ik hoop dat je een aanzienlijke loonsverhoging en een voldoening gevende baan krijgt, en ik hoop dat je contact met ons blijft houden."

Veel gebruikers bedankten Dan voor deze video, gezien de vreselijke persoonlijke ervaringen die hij had in verschillende bedrijven. Velen hebben verklaard dat werkgevers van bedrijven meestal geschokt zijn door het ontslag van personeel en in plaats van hun groei te prijzen, zoals alleen een echte leider zou doen, wenden ze zich tot beledigingen of minderwaardige behandelingen in de laatste twee weken op het werk.

Heb jij ooit zo'n gesprek gehad met je ex-werkgever?

Advertisement