Op zijn werk verbieden ze hem om tijdens korte pauzes te eten: “niet doen, anders wordt het een lunchpauze”

Janine image
door Janine

31 Mei 2024

Advertisement

Naast vakanties, festiviteiten en weekendjes weg van het werk, die dienen om je batterijen weer op te laden en actiever te worden, is het normaal en juist om pauzes te nemen tijdens werktijd. Wat voor werk je ook doet, het is raadzaam om van tijd tot tijd je gedachten even af te leiden van waar je mee bezig bent, om wat energie op te doen. 

Pauzes, of ze nu kort zijn of langer, zoals lunchpauzes, zijn momenten waarop je je gedachten van je taken haalt en aan iets anders denkt, althans zo zou het moeten zijn. Maar daar is niet iedereen het mee eens en het verhaal in kwestie is daar een voorbeeld van.

Advertisement

Hoe werkdagen verlopen...

CadoMaestro/Pexels

De werkdagen van iedereen worden gekenmerkt door momenten van intensief werken, het oplossen van problemen en het bereiken van gestelde doelen. Onder de vele verplichtingen waarmee we elke dag worden geconfronteerd, zijn er momenten waarop we, om even bij te komen, tussen de 10 en 15 minuten pauze nemen, naast het ontspannen tijdens de lunch. Het is een manier om je ogen rust te geven, je geest vrij te maken en met meer helderheid na te denken over hoe je verder moet gaan om tot de beste oplossing te komen.

Wat kun je het beste doen op zulke momenten? Er is geen precieze regel, maar iedereen probeert de beste manier te vinden om op te laden. Een paar woorden wisselen met een collega, misschien een telefoontje plegen, het kantoor even verlaten om een ​​frisse neus te halen, een kopje koffie te drinken en nog veel meer. Er zijn zoveel activiteiten, ondanks dat de tijd kort is, en onder deze zijn er ook mensen die van de gelegenheid gebruik maken om een ​​hapje te eten.

Blijkbaar zijn er echter bedrijven die deze laatste keuze niet delen en zelfs zo ver gaan dat ze beweren dat degenen die tijdens korte pauzes voedsel consumeren, feitelijk stoppen om te lunchen. Het overkwam een ​​medewerker uit Texas, die zijn verhaal op Reddit vertelde.

Advertisement

Was het verzoek van de werkgever juist?

Pxhere

"Mijn werk vraagt veel energie en ik heb niet altijd tijd voor een volledige lunchpauze”, zei de auteur van het bericht. "Daarom drink ik vaak proteïne shakes en eet ik snel iets in de pauzes van 15 minuten. Ik heb hier nooit problemen mee gehad, tenminste totdat de baas arriveerde en ons vertelde dat we niet mochten eten tijdens deze kleine pauzes, anders zou het een lunchpauze worden en zouden we moeten uitklokken”, vervolgde hij. "Ik vind niet dat dit juist is, maar ik weet niet wat de exacte regels zijn in dit opzicht”. 

Daarom had een kleine pauze de hoofdpauze van de dag kunnen worden, en alleen maar omdat de werknemers iets dronken of een tussendoortje aten. Juist of niet? We weten heel goed dat elk bedrijf zijn regels in de praktijk kan brengen, maar aan de basis van elke keuze mag nooit een gebrek aan respect voor werknemers en begrip voor hun individuele behoeften liggen.

Gebruikers die het bericht lazen, waren het erover eens dat het helemaal niet correct was om een ​​werknemer te dwingen tijdens een kortere pauze niet te eten. Als de tijden niet werden gerespecteerd, zou dat wel terecht zijn, anders was het zeker correcter en respectvoller geweest om de persoon vrij te laten om die paar momenten te gebruiken zoals hij of zij dat wilde. 

Wat vind jij van wat er is gebeurd?

Source:

Reddit

Advertisement