Deze kerk biedt elke nacht onderdak aan 250 daklozen om te voorkomen dat ze op straat slapen

Janine image
door Janine

11 September 2018

Deze kerk biedt elke nacht onderdak aan 250 daklozen om te voorkomen dat ze op straat slapen
Advertisement

San Francisco is een van de meest bezochte toeristische bestemmingen in de Verenigde Staten, dankzij de baaien, de eclectische architectuur, de beroemde heuvels en zijn culturele levendigheid. Het is de thuisbasis van de belangrijkste biomedische centra in het land en is het economische, financiële, culturele en toeristische centrum van het hele gebied. Maar San Francisco is niet alleen beroemd om zijn rijkdom, het is helaas ook berucht om het aantal daklozen. Gelukkig zijn er in de stad mensen die proberen te helpen...

Advertisement
Racquel Gonzales/Vimeo

Racquel Gonzales/Vimeo

Misschien weet niet iedereen dat San Francisco een van de duurste steden in de Verenigde Staten is. Er wordt geschat dat er minimaal $123.000 per jaar nodig is om comfortabel te kunnen leven, cijfers die niet voor iedereen bereikbaar zijn. Terwijl de stad aan de ene kant beroemd is vanwege zijn heuvels, en zeer rijk is aan centrale en toeristische gebieden, blijft aan de andere kant de dakloze bevolking in de buitenwijken dagelijks groeien. Hoewel San Francisco volgens de laatste volkstelling niet een van de meest bevolkte steden van het land is, heeft het de meeste dakloze burgers in de Verenigde Staten!

Er zijn er ongeveer 7.500, een vrij hoog aantal waardoor sociale diensten niet ingrijpen zoals het zou moeten. Deze mensen leven in zeer moeilijke omstandigheden, zonder een veilige plek om de nacht door te brengen en zonder een maaltijd te consumeren. In dit zeer delicate scenario is er een liefdadigheidsinstelling die probeert deze mensen te helpen.

Advertisement
Racquel Gonzales/Vimeo

Racquel Gonzales/Vimeo

We hebben het over het Gubbio Project, een katholieke liefdadigheidsinstelling die elke nacht onderdak biedt aan ongeveer 250 daklozen. De vereniging stelt de kerk van San Bonifacio beschikbaar, en die van San Giovanni Evangelista in het zendingsdistrict, die wordt gebruikt als een schuilplaats voor de behoeftigen. Iedereen in moeilijkheden kan door deze vereniging worden geholpen, zonder enige vorm van verzoek of officiële toegang tot de organisatie. Degenen die om hulp vragen, worden geholpen en krijgen allerlei soorten assistentie. Van voedsel, kleding tot externe gezondheidsdiensten, ze worden beschikbaar gesteld aan mensen in nood die worden behandeld met het respect en de menselijkheid die ze verdienen.

In de video die aan het eind van het artikel is bijgevoegd, kun je het werk van het Gubbio-project zien en de getuigenissen van mensen die een schuilplaats hebben gevonden dankzij deze liefdadigheid. Het is goed om te zien hoe deze mensen proberen om door te gaan dankzij de ondersteuning en veiligheid die hen een permanent thuis kan geven!

Advertisement