Een vishandelaar ontmaskerd die nepogen op vissen aanbracht om ze er verser uit te laten zien

Janine image
door Janine

10 September 2018

Een vishandelaar ontmaskerd die nepogen op vissen aanbracht om ze er verser uit te laten zien
Advertisement

Wat we je nu gaan vertellen, is de laatstgevonden truc op de kraampjes van vismarkten. Het is een truc om mensen te misleiden en hen te laten geloven dat de vis die je op het punt staat te kopen, "verser" is dan hij in werkelijkheid is. De truc werd, tot hilariteit van het web, door veel gebruikers als geniaal beschouwd, maar dit was niet voldoende om de arrestatie en inbeslagname van al het vis te voorkomen.

Advertisement
Al Bayan

Al Bayan

Een verse vis herken je in de viskraampjes aan de vorm van het oog. Als het nog bol is met het heldere hoornvlies en de zwarte pupil, zal de vis zeker kort daarvoor zijn gevangen. Eén van de nieuwste trucjes, die gelukkig bijna onmiddellijk werd ontmaskerd, betreft juist dit aspect van de vis.

In de viskramen zijn namelijk vissen gevonden met zeer specifieke ogen die niets te maken hebben met het ras of de soort.

Advertisement
Al Bayan

Al Bayan

De vis in kwestie had nepogen die mensen konden misleiden die niet bijzonder oplettend waren en het uiterlijk van een verse vis nabootsten. De strategie werd gebruikt om een beter beeld te geven van de winkel: vis met zulke heldere ogen heeft een aanstekelijk effect. Natuurlijk werd deze zaak onmiddellijk gesloten en veroorzaakte het alarm en ironie op sociale media.

We vertellen je dit nieuws niet zozeer om je aan te moedigen om de ogen van alle vissen in de kraam (je hoeft alleen maar even goed te kijken) aan te raken, maar om je eraan te herinneren dat de valkuilen voor een consument overal zijn, vooral als je niet naar een visboer gaat die je vertrouwt en kwaliteit heeft.

We weten niet of en hoeveel deze praktijk wordt gebruikt, maar ons ervan bewust zijn kan nooit kwaad. Controleer de vis goed voordat je hem op tafel zet om onaangename problemen te voorkomen!

Source: https://www.huffingtonpost.com/entry/fish-googly-eyes-caught

Advertisement