Hij gaf chemotherapie aan gezonde patiënten: een arts krijgt een voorbeeldige straf - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Hij gaf chemotherapie aan gezonde patiënten:…
Wat zie je in deze optische illusie? Een studie stelt dat het antwoord afhangt van je leeftijd 16 foto's van dierenvriendschappen: zo bijzonder dat ze onwerkelijk lijken!

Hij gaf chemotherapie aan gezonde patiënten: een arts krijgt een voorbeeldige straf

7.594
Advertisement

Sinds enkele decennia is kanker een wijdverspreide ziekte, waarmee iedereen - direct of indirect - te maken heeft. Er zijn veel oorzaken die deze ziekte hebben versneld, en helaas is er nog geen definitieve remedie gevonden.

Bestrijding van kanker is niet alleen een psychische last, maar ook een fysieke: de meest voorkomende therapieën, radiotherapie en chemotherapie, zijn vaak in staat om goede resultaten te geven, maar ze zijn uiterst invasief voor de patiënt. Tijdens dit moeilijke traject is het essentieel om de steun van vrienden en familie te hebben en moet je een onvoorwaardelijk vertrouwen in artsen hebben.

Maar wat gebeurt er als dit vertrouwen wordt beschaamd? Dit is het geval van Dr. Farid Fata.

foto: Youtube

De oncoloog Farid Fata heeft vele jaren in verschillende klinieken in Detroit (VS) gewerkt. Aan zijn carrière, die zich zonder problemen had ontwikkeld, kwam echter in 2013 een einde, toen een verschrikkelijke waarheid eindelijk aan het licht kwam en leidde tot zijn onmiddellijke arrestatie. Dr. Farid Fata had een behandeling tegen kanker gegeven, vaak aan patiënten die het niet nodig hadden, van wie sommigen niet eens kankerpatiënten waren.

Geneesmiddelen voor de behandeling van kanker zijn buitengewoon agressief, maar ook erg duur, en hun wijdverspreide gebruik stelde de arts in staat om zeer hoge winsten te incasseren van de gezondheidszorg en de patiëntenverzekeringsmaatschappijen. In de praktijk vergiftigde hij de patiënten die naar hem waren gekomen met vertrouwen en hoop, alleen om meer te verdienen.

In september 2015 werd hij verantwoordelijk verklaard voor het geven van onnodige en buitensporige kuren aan 553 patiënten, waardoor hij miljoenen verdiende.

Op de dag van de hoorzitting droegen veel van zijn patiënten kleding met een felgele kleur, wat de laatste dag symboliseerde dat de dokter het licht zag. En inderdaad, de veroordeling was voorbeeldig: 45 jaar achter de tralies.

foto: pexels

Zijn zaak schokte de publieke opinie sterk, omdat het geen eenvoudige oplichterij was: Dr. Farid Fata behandelde patiënten als bronnen van inkomen en had hen en hun families enorm veel leed toegebracht.

Naast het bedriegen van het hele gezondheidssysteem, gooide Dr. Fata een sluier van schaamte over het beroep dat hij uitoefende. Sommige patiënten denken dat ze onjuiste en verkeerde zorg hebben gekregen om hun ziekte te verlengen en hun gezondheid te verergeren.

We zijn er zeker van dat de voorbeeldige straf die de arts kreeg een waarschuwing is voor iedereen die persoonlijke winst wil maken ten nadele van anderen. Corruptie en hebzucht zijn helaas ziektes die moeilijk uit te roeien zijn!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt