Een aantal gepensioneerde zorgverleners bieden gratis medische zorg aan degenen die geen specialistische bezoeken kunnen betalen - BekijkDezeVideo.nl
x
Een aantal gepensioneerde zorgverleners…
Hoe je in een paar simpele stappen knoflook in potten kweekt en altijd een voorraad in huis hebt Hij is geboren met een ernstige handicap, maar zijn moeder geeft niet op: nu is hij een modelstudent aan Harvard

Een aantal gepensioneerde zorgverleners bieden gratis medische zorg aan degenen die geen specialistische bezoeken kunnen betalen

12 Februari 2021 • Door Janine
2.556
Advertisement

De volksgezondheid is niet in elk land altijd een perfect functionerende organisatie en vaak is de burger verplicht om veel te betalen voor zijn behandeling, vooral als hij een bepaald onderzoek in korte tijd wil laten doen. Voor degenen die in een situatie leven van economische tegenspoed en niet de mogelijkheid hebben om voor privé-onderzoeken te betalen, bestaat het risico dat zij zich moeten onderwerpen aan zeer lange rijen en wachttijden. Het hebben van een gratis, snelle en efficiënte openbare gezondheidszorg is de droom van elke burger, maar om dit te realiseren, lijkt de weg nog lang, vooral in sommige landen.

In Italië hebben enkele gepensioneerde artsen hun krachten gebundeld om hun medische diensten gratis aan te bieden aan al diegenen die het zich niet kunnen veroorloven om specialistische bezoeken te betalen. 


In Borgomanero, in de provincie Novara, hebben enkele gepensioneerde voormalige hoofden van afdelingen besloten hun medeburgers actief te helpen en een kliniek te openen waar ze gratis medische diensten kunnen aanbieden. De artsen worden allemaal bijgestaan ​​door vrijwilligers en samen zijn ze erin geslaagd om een ​​kleine structuur op te zetten die voor iedereen toegankelijk is, de kliniek Auser: gepensioneerden, mensen met een laag inkomen, werklozen en iedereen die de kosten van een specialistisch bezoek of van bepaalde onderzoeken, die vaak erg duur zijn, niet kunnen betalen. 

Zoals bekend, zijn er veel mensen voor wie deze dienst bedoeld is, en om ze te selecteren verwijst de kliniek naar de economische situatie van iedereen, zolang deze gecertificeerd is. Dit is een lovenswaardig initiatief dat in het gebied zeer succesvol is geweest, zozeer zelfs dat het een aantal regionale fondsen heeft verworven.

Iedereen zou gratis toegang moeten hebben tot de nodige medische zorg, zonder uitsluitend afhankelijk te zijn van vormen van vrijwilligerswerk, maar we hopen toch dat dit soort initiatieven zich ook in andere gemeenten, regio's en landen kan vermenigvuldigen. 

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt