Een stewardess vindt een briefje in het toilet van het vliegtuig, en begrijpt dat een passagier in groot gevaar is

Janine image
door Janine

25 September 2018

Een stewardess vindt een briefje in het toilet van het vliegtuig, en begrijpt dat een passagier in groot gevaar is
Advertisement

Als je als stewardess werkt, of waar dan ook waar mensen ononderbroken verblijven, maak je vanalles mee. Sommige mensen zijn aardig, anderen juist helemaal niet, en soms gebeurt het dat je getuige bent van situaties waarin je smelt van tederheid of trilt van woede.

Tot deze laatste categorie behoort de gebeurtenis ervaren door Sheila Fedrick, stewardess voor de maatschappij Alaskan Airlines, tijdens een rechtstreekse vlucht naar San Francisco. Bij die gelegenheid merkte Sheila iets op dat haar zesde zintuig prikkelde, tot het punt dat ze het grondiger wilde onderzoeken.

Lopend langs de passagiers zoals ze gewoonlijk deed, merkte de vrouw een eigenaardig stel op, vooral vanwege de kleding. Een goedgeklede man zat naast een 15-jarig meisje in een versleten, rommelige outfit.

Advertisement
pexels

pexels

Ook door hun houding werd Sheila achterdochtig: de man sprak voor hen beiden, alsof hij wilde voorkomen dat het meisje zichzelf kon uiten; bovendien vermeed de laatstgenoemde oogcontact en had ze een uitdrukking die heel anders was dan wat een jong meisje zou moeten hebben tijdens een plezierige reis met het vliegtuig.

De stewardess besloot een poging te doen om zich te verdiepen in haar vermoedens: ze pakte pen en papier, schreef haar telefoonnummer erop en legde het briefje in het toilet, proberend de aandacht van het meisje te trekken. Het klinkt ongelooflijk, maar het werkte.

Een paar ogenblikken later stond de 15-jarige op en ging naar het toilet: toen Sheila terugkwam om te kijken, stond er iets op het briefje geschreven dat elke twijfel wegnam: "Ik heb hulp nodig".

Zonder aarzelen, maar zonder aandacht te trekken, ging de vrouw naar de piloot, informeerde hem over het incident en samen belden ze de politie: toen ze aankwamen, waren de agenten op het vliegveld om de passagier te arresteren.

Advertisement
Een stewardess vindt een briefje in het toilet van het vliegtuig, en begrijpt dat een passagier in groot gevaar is - 2

Sheila Fedrick heeft, dankzij haar intuïtie en haar empathie, iemands leven gered: het meisje was inderdaad het slachtoffer geweest van een ontvoering en wie weet hoe het zou zijn geëindigd als niemand had ingegrepen. Enige tijd later nam de jonge vrouw contact op met de stewardess om haar samen met haar familie te bedanken voor de ontvangen hulp. Sindsdien houden ze, ondanks de afstand die hen scheidt, regelmatig contact.

Advertisement