Veiligheidsexperts adviseren om de autosleutels in aluminium te wikkelen om diefstal te voorkomen

Janine image
door Janine

03 Oktober 2018

Veiligheidsexperts adviseren om de autosleutels in aluminium te wikkelen om diefstal te voorkomen
Advertisement

Een nieuwe methode die het mogelijk maakt elektronische sleutels en radiografische afstandsbedieningen van auto's na te maken, brengt de veiligheid van onze voertuigen in gevaar. Gelukkig is dit soort diefstal nog niet wijdverspreid, maar beveiligingsdeskundigen beweren dat we ons zorgen zouden moeten maken gezien de eenvoud waarmee je de openingscode van een auto kunt repliceren. Er is echter een oplossing, zelfgemaakt, wat diefstal van onze auto's zou kunnen voorkomen.

Advertisement
Pexels

Pexels

Volgens sommige beveiligingsspecialisten zijn elektronische sleutels en afstandsbedieningen van onze auto's niet meer zo veilig als vroeger. Als je niet goed oplet, kan iemand in feite ons voertuig openen zonder dat je iets merkt. Dit komt omdat de moderne radio-bedieningselementen zijn gebaseerd op draadloze golven, die via een speciale sleutel kunnen worden gerepliceerd om het openen van een auto mogelijk te maken.

Maar er is een manier om dit te voorkomen, simpelweg door de sleutels van een voertuig in aluminiumfolie te wikkelen. In plaats van dit materiaal, dat in elk geval een uitstekend goedkoop hulpmiddel blijft, kan elk materiaal worden gebruikt dat in staat is om de elektromagnetische golven die door de afstandsbediening worden uitgezonden te isoleren. Aluminiumfolie is in feite in staat om een "kooi" te creëren en het apparaat te isoleren en aldus te voorkomen dat elektromagnetische golven door externe apparaten worden geregistreerd.

Advertisement
BBC

BBC

Ook al is het een zelfgemaakte remedie, experts verzekeren dat dit in de toekomst hoofdbrekens kan voorkomen. Moshe Shlise, CEO van Cyber GuardKnox Technologies, een bedrijf dat zich bezighoudt met cyberbeveiliging, zegt dat het, hoewel het nog steeds niet uitgebreid is, zich snel verspreidt. De benodigde technologieën zijn heel eenvoudig en met weinig geld kun je een van deze apparaten kopen, er zijn zelfs video-tutorials op YouTube te vinden.

Veel mensen hebben naast autosleutels ook besloten om creditcards af te schermen in speciale isolerende portefeuilles. Het wikkelen van sleutels in aluminium zou een meer gebruikte praktijk moeten zijn, vooral totdat bedrijven een oplossing voor dit probleem hebben gevonden.

Advertisement