Veiligheidsexperts adviseren om de autosleutels in aluminium te wikkelen om diefstal te voorkomen - BekijkDezeVideo.nl
x
Veiligheidsexperts adviseren om de autosleutels…
12 voorbeelden van dierenliefde die zelfs de meest donkere dag zullen verlichten Hier zijn enkele schattige dieren die samen zijn opgegroeid... en voor het leven onafscheidelijk blijven

Veiligheidsexperts adviseren om de autosleutels in aluminium te wikkelen om diefstal te voorkomen

03 Oktober 2018 • Door Janine
11.648
Advertisement

Een nieuwe methode die het mogelijk maakt elektronische sleutels en radiografische afstandsbedieningen van auto's na te maken, brengt de veiligheid van onze voertuigen in gevaar. Gelukkig is dit soort diefstal nog niet wijdverspreid, maar beveiligingsdeskundigen beweren dat we ons zorgen zouden moeten maken gezien de eenvoud waarmee je de openingscode van een auto kunt repliceren. Er is echter een oplossing, zelfgemaakt, wat diefstal van onze auto's zou kunnen voorkomen.

foto: Pexels

Volgens sommige beveiligingsspecialisten zijn elektronische sleutels en afstandsbedieningen van onze auto's niet meer zo veilig als vroeger. Als je niet goed oplet, kan iemand in feite ons voertuig openen zonder dat je iets merkt. Dit komt omdat de moderne radio-bedieningselementen zijn gebaseerd op draadloze golven, die via een speciale sleutel kunnen worden gerepliceerd om het openen van een auto mogelijk te maken.

Maar er is een manier om dit te voorkomen, simpelweg door de sleutels van een voertuig in aluminiumfolie te wikkelen. In plaats van dit materiaal, dat in elk geval een uitstekend goedkoop hulpmiddel blijft, kan elk materiaal worden gebruikt dat in staat is om de elektromagnetische golven die door de afstandsbediening worden uitgezonden te isoleren. Aluminiumfolie is in feite in staat om een "kooi" te creëren en het apparaat te isoleren en aldus te voorkomen dat elektromagnetische golven door externe apparaten worden geregistreerd.

foto: BBC

Ook al is het een zelfgemaakte remedie, experts verzekeren dat dit in de toekomst hoofdbrekens kan voorkomen. Moshe Shlise, CEO van Cyber GuardKnox Technologies, een bedrijf dat zich bezighoudt met cyberbeveiliging, zegt dat het, hoewel het nog steeds niet uitgebreid is, zich snel verspreidt. De benodigde technologieën zijn heel eenvoudig en met weinig geld kun je een van deze apparaten kopen, er zijn zelfs video-tutorials op YouTube te vinden.

Veel mensen hebben naast autosleutels ook besloten om creditcards af te schermen in speciale isolerende portefeuilles. Het wikkelen van sleutels in aluminium zou een meer gebruikte praktijk moeten zijn, vooral totdat bedrijven een oplossing voor dit probleem hebben gevonden.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt