Een zwangere vrouw verloor haar baby door een infectie die ze had opgelopen tijdens het zetten van een tatoeage

Janine image
door Janine

16 Oktober 2018

Een zwangere vrouw verloor haar baby door een infectie die ze had opgelopen tijdens het zetten van een tatoeage
Advertisement

De gril van een tatoeage op een verkeerd moment in het leven kwam een 16-jarig Colombiaans meisje duur te staan: Luisa Fernanda Buitrago wilde ten koste van alles iets onder haar rechterborst tatoeëren terwijl ze zwanger was. De bekende aanbevelingen voor tatoeages waren echter niet voldoende om haar ervan te weerhouden. Ze heeft besloten om te delen wat er met haar is gebeurd, om alle zwangere meisjes en vrouwen te waarschuwen, maar in het algemeen iedereen die een tatoeage wil.

via dailymail.co.uk

Advertisement

 

Laat me nooit vallen. Dit is de zin die Luisa op haar huid wilde schrijven. Velen hadden haar geadviseerd om tijdens een zwangerschap geen tatoeage te laten zetten, maar ze was vastbesloten het toch te doen. Bovendien ging ze naar een  tatoeëerder die tot de beste leek te horen.

En toch ging iets niet zoals het hoorde te gaan: hoogstwaarschijnlijk door de ongeschikte omgeving of een niet-gesteriliseerd instrument, kreeg Luisa een bacteriële infectie die in korte tijd haar ruggenmerg aantastte.

Advertisement
pixabay.com

pixabay.com

Ze merkte dat ze niet meer in staat was om te lopen, maar dit was nog niet alles: de talloze therapieën waaraan ze werd blootgesteld, de stress en de infectie zelf zorgden voor een miskraam. De baby die ze droeg kon de situatie niet verdragen.

Na een zeer moeilijke periode probeert Luisa nu vrede te sluiten met haar fout: haar verhaal moet echter verteld worden aan al die mensen die getatoeëerd willen worden. Het is noodzakelijk om altijd te vertrouwen op professionals en de tatoeage na de geboorte uit te stellen, in het geval van een zwangerschap.

Advertisement