Een hond vindt een tas en trekt de aandacht van zijn baasjes: hij zal een onschuldig leven redden - BekijkDezeVideo.nl
x
Een hond vindt een tas en trekt de aandacht…
Welke van deze alchemistische symbolen trekt je het meest aan? Het antwoord zal onthullen welke uitdaging je op dit moment ondervindt Dit kind troost zijn kleine zusje zoals geen ouder dat had kunnen doen

Een hond vindt een tas en trekt de aandacht van zijn baasjes: hij zal een onschuldig leven redden

03 November 2018 • Door Janine
5.289
Advertisement

In de stad Vicente López, in Argentinië, is een buitengewone iets gebeurd: een hond, genaamd Orejón, heeft een pasgeboren baby gevonden en gered van slechts 10-20 dagen oud. De baby werd gevonden in een boodschappentas achtergelaten op de hoek van twee straten, Blas Parera en Carlos Villate. Op het moment van de ontdekking had het kind last van hypothermie en als zijn vierpotige redder er niet was geweest, zou hij het niet hebben gered. Het kind is nu gezond en de politie is op zoek naar degenen die verantwoordelijk zijn voor deze misdaad.

Op het moment van de ontdekking is Orejón, een hond van een jaar oud, in gezelschap van Palomo, een buurman die op het huis van de hondenbezitter past, buiten met zijn gezin. Terwijl de man naar zijn buren gaat die op vakantie zijn, ziet hij Orejón op een enigszins geagiteerde manier voor een plastic tas blaffen. De man vindt dit gedrag nogal ongewoon, omdat de hond in de buurt bekend staat als erg rustig. Hij loopt naar de tas en ziet het kind. Samen met Palomo nadert een andere vrouw hem en beiden zien het.

De pasgeborene verkeert in slechte gezondheid, is paars en huilt niet. Op het eerste gezicht denken de twee getuigen dat het te laat is, maar de kleine onderlip beweegt. De politie wordt onmiddellijk gecontacteerd en het kind onderzocht. Ondertussen zijn agenten op zoek naar de verantwoordelijken.

Advertisement

Martín Darway, de gezondheids verantwoordelijke van Vicente López, onthult dat de baby, genaamd Mateo (in het Spaans), tussen de 10 en 20 dagen oud is, slechts 2 kg weegt en lijdt aan onderkoeling en bloedarmoede, evenals dat hij zichtbaar ondervoed is. Nu gaat het veel beter, maar hij riskeerde het niet te halen, als hij niet op tijd was gevonden.

Orejón heeft bewezen een echte redder te zijn en het is niet de eerste keer dat hij iemand in de buurt heeft geholpen. De eigenaar, Enzo Giménez, vertelt trots dat zijn hond twee maanden eerder naar de buren had geblaft, wiens huis in brand stond. Hij heeft ze wakker gemaakt en gered.

Dankzij hem, eindigt het verhaal voor de kleine Mateo, opgenomen in een ziekenhuis in Florida, goed. Zijn gezondheid verbetert dag na dag en er zijn al verschillende families die hem zouden willen verwelkomen: onder hen ook de vrouw, die hem samen met Palomo vond. We hopen dat hij er binnenkort een zal vinden die van hem weet te houden!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt