Dochter bevalt op dezelfde dag als de verjaardag van haar moeder en besluit haar het mooiste cadeau te geven

Janine image
door Janine

05 Maart 2024

Dochter bevalt op dezelfde dag als de verjaardag van haar moeder en besluit haar het mooiste cadeau te geven
Advertisement

Zelfs als je al een keer ouders bent geworden, blijft het krijgen van een tweede kind een unieke emotie: de vreugde om te horen dat je weer zwanger bent, de zwangerschap en bevalling zijn zeker geen ervaringen die kunnen worden geleefd en geïnterpreteerd als iets dat al is gezien en gedaan.

Soms verschijnt het lot in ons leven en geeft ons onverwachte wendingen: dat is de schoonheid van het leven. Een jonge vrouw beviel van haar tweede kind, maar ze deed dat in een heel bijzondere omstandigheid en ze besloot van de gelegenheid gebruik te maken om een ​​prachtig gebaar te maken.

Advertisement

Gefeliciteerd mamma!

Gefeliciteerd mamma!

@ christinehcartwright/Instagram

De vrouw in kwestie heet Christine Cartwright en wat haar is overkomen is op zijn zachtst gezegd emotioneel: de dag dat haar kleine meisje werd geboren was ook de dag dat haar moeder jarig was!

Zoals we allemaal weten, is het mogelijk om een ​​vrij nauwkeurige schatting te hebben van de datum waarop je gaat bevallen, maar we hebben te maken met een schatting en we kunnen nooit vaststellen wat de precieze dag van de gelukkige gebeurtenis zal zijn. De baby kwam echter uiteindelijk op dezelfde dag ter wereld als Christine's moeder en zoals de traditie is, was de jonge vrouw van plan haar een geschenk te geven.

Het feest was ongetwijfeld dubbel gezien de zeer recente geboorte van haar kleine meisje, maar de verjaardag van haar moeder was voorbestemd om op de achtergrond te komen. Betekent het ouderschap immers niet dat je jezelf altijd aan de kant moet zetten voor het welzijn van je kinderen? Christine besloot in plaats daarvan heel anders te handelen.

Advertisement

Het filmpje van de reactie van moeder Valerie

@ christinehcartwright/Instagram

Uit dankbaarheid jegens haar moeder – en zich ervan bewust dat het ook haar verjaardag was – wilde ze de vrouw eren die haar had opgevoed en die altijd haar voorbeeld is geweest.

In de video zien we de jonge moeder na de bevalling nog in bed liggen, haar partner staat naast haar en laat de moeder van Christine, of beter gezegd de jarige, de kamer binnen. De vrouw komt onmiddellijk dichterbij en haar ogen zoeken en vinden de pasgeborene die in haar wiegje vlak naast het bed van haar moeder ligt.

“Oooh, wat is ze klein”, horen we de oudere vrouw met een honingzoete stem zeggen, en dan ineens: "Oh... dat had je niet moeten doen...", begint de vrouw zichtbaar verrast en ontroerd. Waarom? Omdat haar blik onvermijdelijk op het houten plankje valt dat aan het wiegje van de baby is bevestigd, hier ziet ze de gegevens die daarop worden vermeld, zoals de geboortedag, het gewicht en... de naam. Dit laatste valt de vrouw op als ze het leest: het kleine meisje werd Valerie genoemd, precies zoals zij!

De dochter kijkt dan lachend naar haar moeder en antwoordt: "Het is je verjaardag", waardoor ze begrijpt hoeveel ze van haar houdt. “Je bent zo lief”, voegt de moeder er nog steeds vol ongeloof aan toe, terwijl ze vol vreugde haar hand op haar borst legt. Wat vind jij van Christine's prachtige gebaar?

Advertisement