De Holdingtherapie, een techniek om emotionele crises bij kinderen te kalmeren - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
De Holdingtherapie, een techniek om…
De radicale verandering van dit meisje heeft alle pestkoppen op haar school het zwijgen opgelegd De politieagent stopt de auto als hij een kind ziet dat alleen in de tuin speelt: zijn eenvoudige gebaar ontroert de buurt

De Holdingtherapie, een techniek om emotionele crises bij kinderen te kalmeren

24 November 2018 • Door Janine
4.392
Advertisement

Elke ouder is zich ervan bewust dat een van de meest gecompliceerde dingen om mee om te gaan bij een kind emotionele crises zijn. Iedereen gebruikt de educatieve benadering waarvan hij gelooft dat deze effectief kan zijn, maar in de meeste gevallen kan het kind niet worden gekalmeerd. Er zijn er die het kind negeren, die het proberen af te leiden en anderen worden uiteindelijk ongeduldig en boos. Wat kan een effectieve en educatieve methode zijn om kinderen te kalmeren die een dergelijke crisis hebben? Heb je weleens gehoord van de Holdingtherapie?

foto: Pxhere

Iedereen gebruikt met zijn kinderen de educatieve methode waarvan hij gelooft dat deze effectief kan zijn. Misschien negeren veel mensen hoe soms het meest universele gebaar van genegenheid, oftewel een omhelzing, kan worden omgezet in een krachtige educatieve methode. Dit wordt de Holdingtherapie of Vasthoudtherapie genoemd, een proces waarbij omhelzingen worden gebruikt bij de emoties van een kind. De omhelzing is een gebaar van genegenheid dat kan worden toegepast in momenten van psychologische instabiliteit van kinderen (de klassieke crisis van ongecontroleerde woede met geschreeuw en huilen), een gedwongen omhelzing die op het juiste moment niet alleen emoties bevat, maar ook herstel van het evenwicht van het kind.

Deze methode wordt al sinds de jaren zeventig gebruikt bij kinderen met neurologische ontwikkelingsstoornissen en werd bedacht door Dr. Martha Welch. Tegenwoordig wordt voorgesteld om dezelfde methode te gebruiken voor valide kinderen op basis van de vaststelling dat kinderen van kleins af aan baat hebben bij contact met de moeder.

foto: Pxhere

De omhelzing moet stevig zijn en moet het kind omsluiten, en zo mogelijk met oogcontact. Het is belangrijk om weerstand te bieden aan het krijsen en het mogelijke schoppen van het kind dat waarschijnlijk erg geagiteerd is en langzaam zal beginnen te kalmeren om een omhelzing terug te geven. Deze methode kalmeert niet alleen de kleine emotionele crisis van het kind, maar zorgt er ook voor dat hij zich begrepen en geaccepteerd voelt door een speciale emotionele band op te bouwen. Vanzelfsprekend variëren de educatieve benaderingen van kind tot kind, in sommige gevallen kan deze methode bijvoorbeeld niet worden geadviseerd en tegenovergestelde resultaten oproepen.

Om meer te weten te komen over de educatieve methodes van Martha Welch, kun je in elk geval het boek "Helende omhelzing. De lichaamstechniek van vasthouden om grillen, jaloezie en woedeaanvallen van kinderen te elimineren" erop naslaan, een boek dat niet meer te koop is, maar gemakkelijk in bibliotheken te vinden is.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt