"Kinderen hoeven je niet per se te respecteren": de gedachte van deze moeder wakkerde het debat aan

Janine image
door Janine

15 Juni 2023

"Kinderen hoeven je niet per se te respecteren": de gedachte van deze moeder wakkerde het debat aan
Advertisement

De relatie tussen ouders en kinderen is uniek, praktisch onvervangbaar, maar soms kan het moeilijk zijn om de juiste interpretatie te vinden om een ​​relatie tot stand te brengen die even mooi als "delicaat" is. Er zijn dan ook hele onderzoeken die bespreken wat de meest correcte methode is om kinderen een adequate opvoeding te geven. Misschien is er geen "perfecte gids" om goede ouders te zijn, maar het is zeker heel belangrijk om onvoorwaardelijk van je kind te houden.

De protagonist van dit verhaal is daar vast van overtuigd en daarom vindt ze het verkeerd om "iets terug" van haar kinderen te willen, zelfs hun respect: volgens haar is dat niet verschuldigd.

via Diply

Advertisement
 Lisa Pontius/Facebook

Lisa Pontius/Facebook

Lisa Pontius is de moeder van twee kinderen die een video plaatste waarin ze vertelde over haar idee van ouderschap: "kinderen zijn hun ouders niets verschuldigd, het is verkeerd om onvoorwaardelijk respect van hen te verwachten of dat onze woorden als de waarheid worden opgevat".

De vrouw, een fulltime huisvrouw, wijdt zich met hart en ziel aan haar kinderen en hoopt dat ze als ze volwassen zijn een goede band met hen zal hebben, maar niet omdat ze hun moeder is! "Ze zijn me niets verschuldigd en als ze groot zijn, zal ik nooit iets van hen verwachten, alleen maar omdat ik ze ter wereld heb gebracht. Integendeel, ik hoop dat ik tegen die tijd de waardering en het respect zal hebben verdiend dankzij de relatie die in de loop der jaren is opgebouwd, maar ik heb en wil op dit punt geen garanties".

Lisa is het dus absoluut niet eens met al die ouders die vinden dat kinderen hun ouders dankbaar moeten zijn voor alles wat ze voor hen hebben gedaan.

Advertisement
 Lisa Pontius/Instagram/Screenshot

Lisa Pontius/Instagram/Screenshot

"Het is de plicht van een ouder om voor zijn kinderen te zorgen. Het is een verantwoordelijkheid. Niet iedereen kan het, maar in werkelijkheid is het voorzien in de basisbehoeften van een kind gewoon het absolute minimum. De volgende stap is zorgen voor zijn emotionele behoeften, en dit kenmerkt goede ouders. Onthoud in ieder geval dat je niet van je kinderen houdt en voorziet in de behoeften van je kinderen in de verwachting dat ze blindelings zullen gehoorzamen en doen wat hen door volwassenen wordt opgedragen: het ouderschap is geen contract van een overeenomst", verklaarde de moeder.

De meeste gebruikers steunden de leer van Lisa, maar sommigen maakten bezwaar: "veel succes dan, met jouw manieren zullen je kinderen niet luisteren naar geen enkel advies van je”.

Maar Lisa verduidelijkte dit punt ook: "Het is normaal dat ouders ambities en verwachtingen hebben ten opzichte van hun kinderen. Maar dit alles kan een neerbuigend effect hebben en de vleugels van de opkomende identiteit van kinderen afsnijden. Als de verwachtingen op de juiste manier worden gekanaliseerd, hebben kinderen de mogelijkheid om in zichzelf te geloven en hun vaardigheden te ontwikkelen". Wat vind jij van Lisa's ideeën?

 

Advertisement