Een vader kijkt toe hoe zijn 2-jarige dochter in het openbaar een driftbui krijgt zonder boos te worden: een les voor alle ouders

Janine image
door Janine

18 December 2021

Een vader kijkt toe hoe zijn 2-jarige dochter in het openbaar een driftbui krijgt zonder boos te worden: een les voor alle ouders
Advertisement

Er is geen perfecte handleiding om op te voeden en, om eerlijk te zijn, er is ook geen echt “perfecte” ouder. Gelukkig maar, zou je zeggen! De Amerikaanse acteur Justin Baldoni wilde een foto van zijn 2-jarige dochter die driftbuien kreeg in de supermarkt met de wereld delen. Een bijna banaal moment, dat dagelijks miljoenen ouders over de hele wereld overkomt, en dat toch een speciale betekenis heeft gekregen voor de acteur, die zijn boodschap met duizenden gebruikers wilde delen.

via Facebook / Justin Baldoni

I tried to stay off social media yesterday to connect with my family without distraction so I'm posting this today....

Pubblicato da Justin Baldoni su Lunedì 19 giugno 2017

Justin Baldoni was met zijn dochter en zijn vader in de supermarkt toen zijn dochter plotseling, zoals kinderen dat gewoonlijk doen, huilend en schreeuwend in een opwelling op de grond ging liggen. Emily, Justins vrouw, nam een foto van dat moment: Justin en zijn vader kijken toe hoe het meisje een driftbui krijgt zonder zich zorgen te maken over wat mensen om hen heen zouden kunnen denken. De opa van het kind glimlacht, terwijl Justin haar met een werkelijk benijdenswaardige kalmte aankijkt. De acteur deelde in dit verband vervolgens een belangrijk bericht op zijn Facebook-profiel:

"Emily nam deze foto in de supermarkt en het werd mijn favoriete foto van mij en mijn vader, twee mannen, verenigd door een onvoorwaardelijke liefde voor elkaar en voor onze nieuwkomer voor wie we alles zouden doen. En ik kan me voorstellen hoe vaak ik hetzelfde deed als kind. Mijn vader heeft me zoveel dingen geleerd over wat het betekent om een ​​man te zijn, maar ik denk dat deze foto het beter zegt dan duizend woorden. Je op je gemak voelen, zelfs als de situatie dat niet is. Iets wat ik heb gezien, opgroeiend aan zijn zijde. Perfecte ouders bestaan ​​niet, maar wat mijn vader me heeft geleerd, is dat je niet moet opvoeden op basis van wat andere mensen denken."

Advertisement

Yesterday was a big day, It was Maiya's 2nd birthday party! I mean...thats a big deal right!? Ok I'm gonna say...

Pubblicato da Justin Baldoni su Lunedì 26 giugno 2017

De acteur zei verder: "Mijn vader liet me altijd uitdrukken wat ik van binnen voelde, ook in het openbaar, hoewel het soms beschamend was. Ik herinner me nooit dat ik hem dingen hoorde zeggen als “Stop met huilen!” of “Je brengt me in verlegenheid” En nu pas begrijp ik hoe belangrijk deze houding is geweest voor mijn emotionele groei. Onze kinderen krijgen zoveel input van buitenaf en leren zoveel dingen dat ze op een gegeven moment niet meer weten hoe ze met gevoelens en stemmingen moeten omgaan. En ik probeer dat niet te vergeten, om ervoor te zorgen dat mijn dochter weet dat het oké is om te uiten wat ze voelt. Ik vind het oké als ze driftbuien krijgt in de supermarkt of huilt in het vliegtuig. Ik ben haar vader, niemand anders."

Deze voorbeeldige vader besloot zijn boodschap vervolgens als volgt:

"Laten we ons niet schamen voor onze kinderen. Het heeft niets met ons te maken. We zouden misschien ook allemaal wat liever en geduldiger met onszelf moeten zijn. Als we onszelf toestaan ​​om alles wat we voelen te uiten en onszelf ook toestaan ​​te huilen als we de behoefte voelen, weet ik zeker dat we ons nog gelukkiger en vreugdevoller zouden kunnen voelen. Iets wat de wereld zeker goed zou doen."

Advertisement