Een moeder verliest haar dochter tijdens de geboorte: de brief die ze de verpleegsters schrijft zal je ontroeren

Janine image
door Janine

05 December 2018

Een moeder verliest haar dochter tijdens de geboorte: de brief die ze de verpleegsters schrijft zal je ontroeren
Advertisement

Het verliezen van een geliefde is iets dat je nauwelijks kunt accepteren, vooral als je een kind verliest. De liefde die een ouder kan geven aan haar kinderen is zo immens, dat het vaak moeilijk is voor de kleintjes om het te realiseren, en als ze komen te overlijden, vallen de moeders en vaders in een diep gat, waar ze nauwelijks uit komen. Dit is het geval van Rachel Whalen en haar echtgenoot, voor wie die 22 februari 2016 een dag is die onuitwisbaar in hun gedachten is gebleven.

via godupdates.com

Advertisement
An Unexpected Family Outing/Facebook

An Unexpected Family Outing/Facebook

In 2015 werd Rachel zwanger van de kleine Dorothy nadat ze twee vroege miskramen had gehad. De zwangerschap lijkt goed te verlopen, wanneer pre-eclampsie wordt vastgesteld in de zevende maand, een ziekte die het leven van zowel de moeder als het ongeboren kind in gevaar brengt. Na een week in het ziekenhuis te hebben gelegen, sterft haar dochter bij de geboorte, terwijl de moeder het overleeft. In deze zo donkere uren voor haar en haar man, was de steun van de verpleegsters op de afdeling waar ze was opgenomen, essentieel om door te gaan.

Advertisement
An Unexpected Family Outing/Facebook

An Unexpected Family Outing/Facebook

Ze wilde hen een mooie bedankbrief schrijven voor alles wat ze voor hen en hun Dorothy hadden gedaan.

Aan de verpleegsters, bedankt dat jullie me hebben gered. Jullie vaardigheden en kennis hebben me gered van het volgen van mijn dochter in de dood, het was jullie compassie die me tot leven bracht. De mensheid die jullie me hebben laten zien, is degene die me tot leven heeft gebracht; dat maakte het mogelijk voor mij om na te denken over het leven na de dood. Hiervoor ben ik jullie al mijn liefde en mijn oneindige dankbaarheid verschuldigd.

Dank aan de verpleegsters die ervoor zorgden dat mijn man altijd kussens onder zijn stoel had toen hij bij mij in het ziekenhuis was. Bedankt dat jullie begrepen dat hij op de een of andere manier ook zorg nodig had.

Dank aan de verpleegster die mij vergezelde op de intensive care en voor me zorgde terwijl ik vocht voor mijn leven. Bedankt dat je zowel fysiek als moreel voor me hebt gezorgd, op het moeilijkste moment in mijn leven. Je omhelzing bracht een glimp van licht in mijn donkere wereld.

An Unexpected Family Outing/Facebook

An Unexpected Family Outing/Facebook

Dank aan de verpleegster op de intensive care, die me kwam wassen na de dood van mijn dochter, die de tijd nam om mijn gezicht te wassen en mijn haar te borstelen.

Dank aan de verpleegster die bij mijn bed kwam en me vroeg naar Dorothy. Ik zal nooit vergeten hoe ze op mijn bed kwam zitten en vroeg hoe ze was, alsof mijn baby er nog steeds was.

Ik wil jullie bedanken voor het leren van onze namen en die van onze dochter. Om die uit te horen spreken, betekende zoveel voor ons, alsof we allemaal deel uitmaakten van één familie.

Dank aan de verpleegster die de eerste nacht mijn hand vasthield nadat ik Dorothy had verloren en me het verhaal vertelde van haar pasgeboren zoon, waardoor ik de cocon verliet die ik had gebouwd voor de pijn van het verlies van mijn baby.

Ten slotte wil ik de verpleegkundigen bedanken die me hebben gesteund tijdens de zwangerschap van Dorothy's kleine zusje, Frances. Haar geboorte maakte me niet voor de eerste keer moeder, maar voor de tweede keer, omdat ik de moeder van twee kleine meisjes ben.

An Unexpected Family Outing/Facebook

An Unexpected Family Outing/Facebook

Na deze gebeurtenis, besloot Rachel om een blog te schrijven om andere ouders te helpen, die net als zij een vergelijkbare ervaring hebben gehad of een soortgelijke ervaring beleven, en haar verhaal verspreiden. De pijn van het verliezen van een kind is iets dat nauwelijks in woorden uit te leggen is. Wetende dat je iemand hebt die zowel lichamelijk als moreel voor je zorgt, is op deze momenten belangrijk, helpt de pijn te overwinnen, hand in hand vergezeld en weer het leven tegemoet te gaan.

Advertisement