Een moeder haalt haar dochter van de kleuterschool op en ontdekt dat ze plakband op haar schoen hebben geplakt - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een moeder haalt haar dochter van de…
Daarom ontspannen veel mensen als ze hun huis schoonmaken Een huisdier verliezen is enorm pijnlijk en moet worden gerespecteerd: wie het niet heeft meegemaakt, kan het niet begrijpen

Een moeder haalt haar dochter van de kleuterschool op en ontdekt dat ze plakband op haar schoen hebben geplakt

Door Janine
26.261
Advertisement

Voor alle ouders van de wereld (behalve zij die het geluk hebben om veel tijd met hun kinderen door te brengen) komt vroeg of laat het moment waarop ze weer aan het werk moeten en de kinderen aan iemand anders moeten toevertrouwen.

Soms zorgen grootouders voor hen en in dit geval zijn er geen problemen. Maar als grootouders niet beschikbaar zijn, moet je vertrouwen op een school of een babysitter, wat uiteraard altijd zorgen oproept. Net als in alle werkomgevingen, zijn er ook in de kinderzorg betrouwbare werknemers en anderen die niet aan te bevelen zijn: weten hoe te kiezen is fundamenteel en kan onaangename incidenten voorkomen. Zoals degene die Jessica Hayes overkwam, een werkende moeder die op een dag haar dochter ging ophalen en een zeer onaangename "verrassing" ontving.

Rondom het schoentje van het 17 maanden oude meisje zat plakband. Hierdoor zat de schoen strakker, maar het plakband zat tot boven de rand en plakte aan de tere huid van het kind. De vrouw rende naar huis en verwijderde, na het maken van foto's om het feit te documenteren, het lelijke plakband. Het was niet gemakkelijk, omdat de tape op de huid was bevestigd en er sporen achterbleven, en het kind vond het verwijderen natuurlijk niet leuk.

Kort daarna nam Hayes contact op met de directeur om het incident uit te leggen, en deelde ze de ervaring met andere moeders om de kwestie aan te kaarten.

Uit de ontvangen commentaren blijkt dat deze praktijk soms wordt gebruikt om te voorkomen dat zeer jonge kinderen hun schoenen uitdoen. Hayes wijst er echter op dat het uittrekken van je schoenen voor een kind van 17 maanden een spontaan en volledig begrijpelijk gebaar voor deze leeftijd is! Waarom zou je op deze manier boos op een kind worden? En waarom werd het plakband op de onbedekte huid van het kind vastgeplakt?

Blijkbaar was de directeur niet op de hoogte van deze praktijk en legde uit dat het personeel waarschijnlijk overwerkt was en voor een snelle oplossing koos. Desondanks nam hij nota van dit twijfelachtige gedrag en ontsloeg hij de twee juffen die verantwoordelijk waren voor deze keuze.

Advertisement

Veel moeders hebben Jessica gesteund en gezegd dat ook zij woedend zouden zijn als ze van zoiets getuige zouden zijn. Anderen daarentegen hebben kritiek op het feit dat ze haar ervaring heeft gepubliceerd, waardoor de reputatie van de hele school in twijfel wordt gebracht. Maar haar antwoord verduidelijkte haar positie: haar bedoeling was niet om de school in diskrediet te brengen. Volgens Hayes is de kleuterschool van de hoogste kwaliteit, het kind zit nog steeds op deze school en zal daar blijven. Haar doel was om ouders te laten inzien dat ze altijd hun ogen open moeten houden, omdat we tenslotte menselijk zijn en één juf de geloofwaardigheid - en veiligheid - van een hele school in gevaar kan brengen.

Heb jij ooit zoiets meegemaakt? Hoe zou je in plaats van deze moeder hebben gereageerd?

Tags: KinderenVerhalen
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt