10 karaktereigenschappen die een "alfa" -persoonlijkheid kunnen onthullen

Janine image
door Janine

27 December 2018

10 karaktereigenschappen die een "alfa" -persoonlijkheid kunnen onthullen
Advertisement

Een alfa-persoonlijkheid hebben betekent niet alleen sterk en dominant zijn, maar ook ambitieus in het leven en vastberaden zijn om je doelen op alle mogelijke manieren te bereiken. Vaak worden mensen met zo'n persoonlijkheidstype slecht beoordeeld, maar dat doet er niet toe. Immers, degenen die zo'n temperament hebben, weten dat ze alleen omringd zijn door mensen die echt de moeite waard zijn, die niet bang zijn voor hun persoonlijkheid. Maar is dit gewoon een alfa-individu of zit er veel meer achter deze kracht en vastberadenheid? Laten we samen 10 eigenschappen bekijken die een persoonlijkheid van dit type kenmerken.

via Psychology Today

Advertisement
Jeroen Bosch on Unsplash

Jeroen Bosch on Unsplash

1. Direct zijn: een alfa-persoonlijkheid verstopt zich niet achter woorden, maar gaat recht op zijn doel af zonder ruimte te laten voor interpretatie. Als er iets is dat hem niet overtuigt of als hij niet zeker is over iets, is hij niet bang om de mening van anderen te vragen, om er zelf een van te maken.
2. Meteen handelen: in bepaalde situaties zijn acties belangrijker dan woorden, die minder betrouwbaar en concreet zijn. Voor een alfa zijn het de feiten die mensen maken, die identificeren wie ze zijn.
3. Niet bang zijn om je persoonlijkheid te verliezen: een alfa is zeker van wat hij is en is niet bang om het op te offeren om deel uit te maken van een groep. Hij hoeft niet in een sociale context te passen en zijn aard te verbergen.
4. Anderen laten zien wie je bent: coherent zijn is een kenmerk van zo'n persoonlijkheid. Daarom heeft hij niet de behoefte om gedrag te veranderen op basis van omstandigheden en is hij niet bang om zijn eigen tegengestelde oordeel over een vraag uit te drukken.
5. Weinig maar goede vrienden hebben: het maakt niet uit hoeveel vrienden hij heeft, zolang ze maar betrouwbaar zijn. Een alfa-persoonlijkheid weet hypocritische en negatieve mensen te herkennen, waardoor hij ze kan verwijderen uit zijn leven.

Advertisement
anton petukhov/flickr

anton petukhov/flickr

6. Zelfstandig zijn: een alfa-persoon slaagt erin onafhankelijk te zijn in wat hij doet, is niet bang om alleen te zijn en heeft niet de behoefte om anderen bij zich te hebben, tenzij zij zijn eigen waarden en ideeën delen.
7. Discreet zijn: een persoonlijkheid van dit type hebben betekent niet alleen sterk en vastberaden zijn, maar ook discreet en respectvol omgaan met de privacy van anderen en ook van zichzelf, waarbij duidelijke grenzen worden bepaald die niet mogen worden geschonden.
8. Doen wat je wilt: een alfa is alleen geïnteresseerd in het doen van dingen die hem interesseren en stimuleren om zijn doelen te bereiken. Productief zijn is het enige dat telt om zich goed te voelen.
9. Geen aandacht besteden aan het oordeel van anderen: een alfa geeft niet om de oordelen van anderen, tenzij het mensen zijn waar ze om geven en respect verdienen.
10. Op de juiste persoon wachten: een alfa voelt niet de extreme behoefte voor een relatie met iemand. Hij weet hoe hij moet wachten op de juiste persoon, degene die zijn waarden en dromen deelt en die zijn persoonlijkheid kan accepteren.

Advertisement