Enkele waardevolle tips om beter met bijzonder opvliegende en respectloze kinderen om te gaan

Janine image
door Janine

30 November 2021

Enkele waardevolle tips om beter met bijzonder opvliegende en respectloze kinderen om te gaan
Advertisement

De taak van het ouderschap is geenszins gemakkelijk; als je kinderen hebt, weet je heel goed dat de groeiperiode de meest complexe is; het stadium van de kindertijd is immers nooit rooskleurig zoals ze ons allemaal willen doen geloven, omdat er nooit rekening wordt gehouden met hoe vaak kinderen een moeilijk karakter hebben, die snel opvliegend zijn en die constant hun ouders boos maken. Hoe moeten mama en papa deze kleine “ondeugden" op afstand houden als ze de stem van de volwassene echt niet willen horen? Hier zijn enkele waardevolle tips om te weten hoe je ze kunt leren rustig te zijn en naar elkaar te luisteren.

via Empowering Parents

Advertisement
Pixabay

Pixabay

  • Negeer het gedrag niet: hoe meer het gedrag van het kind door de ouder wordt veroordeeld, hoe meer het kind zich gedwongen en gemachtigd zal voelen om op deze manier te blijven handelen: in deze specifieke situatie is het de vader of moeder die het kind daadkrachtig moet benaderen.
  • Blijf kalm: Als je boos wordt en wanhopig tegen je kind schreeuwt, weet dan dat je verkeerde reageert; al je woede en ergernis tegen hem schreeuwen zal de frustraties van het kind en die van jou alleen maar voeden; je kunt je kind beter rustig onder ogen zien, diep in- en uitademen en hem met duidelijkheid en ernst confronteren.
  • Vertel je kind wat het fout heeft gedaan: Gewoonlijk heeft het niet het gewenste effect als je je kind vertelt om iets niet zonder reden te blijven doen. Om een ​​(verkeerde) handeling te corrigeren, moet deze noodzakelijkerwijs worden geanalyseerd in zijn oorzaak-gevolg effect.
  • Begrijp de redenen van je kind: Wanneer een kind bijzonder boos of opvliegend is, kunnen ze hun gevoelens meestal niet beheersen zoals ze zouden willen. Ga naast hem zitten, probeer hem te begrijpen, een beetje gezonde confrontatie van beide kanten kan nooit kwaad.
Advertisement
Pixabay

Pixabay

  • Geef het goede voorbeeld: als je je kind vertelt dat bepaald gedrag niet gepast is, probeer hem dan tegelijkertijd de sleutels naar keuze en voorbeelden te geven om het steeds beter te doen; bij dit alles is het zeker een goede manier om diep adem te halen en tot tien te tellen om woede-uitbarstingen te voorkomen, zowel van je kleintje als van jou.
  • Probeer een gezellige hoek voor hem te creëren: wanneer een kind zich misdraagt, wordt hij meestal gestraft om in een hoek te blijven zitten, totdat hij gekalmeerd is of de gevolgen van zijn acties begrijpt, probeer in plaats daarvan een geruststellend hoekje voor hem te creëren waarin hij rustig en met sereniteit kan nadenken, misschien omringd door stiften, knuffels, boeken, foto's en afbeeldingen, het zal hem helpen zijn tijdelijke woede kwijt te raken.

En jij, welke methode gebruik jij om je kind te kalmeren als hij te onrustig is of niet wil luisteren? Laat het ons weten in de reacties!

Advertisement