Als je een sterk mens bent, moet je je moeder bedanken

Janine image
door Janine

16 December 2018

Als je een sterk mens bent, moet je je moeder bedanken
Advertisement

Een sterke moeder is het kostbaarste wat een kind kan ontvangen als een geschenk van het leven. Als een zwakke moeder onzekerheid, weinig zelfrespect en onzekerheden toont, geeft de sterke moeder vastberadenheid, moed en onafhankelijkheid mee.

Als je geluk hebt dat je bent opgegroeid met een sterke moeder, begrijp je dat door je goed te voelen met jezelf je dat ook met de rest van de wereld doet. Je zult begrijpen dat het niet nodig is dat iemand anders je gelukkig maakt, omdat je weet dat je daar zelf verantwoordelijk voor bent.

Advertisement
pixabay.com

pixabay.com

Een sterke moeder leert je dat je in jezelf alle hulpmiddelen hebt om te slagen in het leven; je hebt niemand nodig om je dromen waar te maken. Dit kan betekenen dat je steeds opnieuw moet proberen, maar de voldoening om het alleen te doen, zal alle inspanningen terugbetalen.

Een sterke moeder zal je laten begrijpen dat er geen liefde of vriendschap is die kan overwinnen dat je van jezelf houdt: door van jezelf te houden, zul je ook weten hoe je van anderen moet houden zonder de noodzaak te voelen om ze te veranderen. Niemand heeft het recht om iemand anders in dit leven te veranderen.

Advertisement
maxpixel.net

maxpixel.net

De sterke moeder leert je dat de waarheid regeert; er is geen angst of schaamte die de keuze om een leugen te vertellen rechtvaardigt. Altijd de waarheid vertellen maakt je een vrouw of een man van eer, transparant, loyaal.

De kracht van een moeder vind je in jezelf als je je alleen voelt, met de standvastigheid van degene die weet dat hij of zij het aankan. Leven door te rekenen op de hulp van andere mensen maakt je onzeker. Niemand heeft de plicht om te helpen, daarom is het belangrijk om alles alleen te kunnen.

pexels.com

pexels.com

Een sterke moeder leert je onderscheid te maken tussen waardevolle en schadelijke relaties, waaruit je kunt ontsnappen zonder achterom te kijken; de mensen die oprecht en loyaal blijken te zijn, verdienen onze aanwezigheid, onze liefde.

Een sterke moeder laat je begrijpen dat je, net als iedereen, sterke en zwakke punten hebt; beide zijn echter van fundamenteel belang voor het leven. Ook het moment van huilen en vermoeidheid is nuttig. Vastberadenheid zal je helpen wanneer alle zekerheden wankelen, maar je toch een zwak licht in de verte zult navolgen.

Als je een sterke moeder hebt, kun je zeggen dat je een gelukkig mens bent; een moeder hebben die je al deze aspecten van het leven laat zien, is het beste model om te volgen!

Advertisement