Hij krijgt een verzoek van zijn terminaal zieke vrouw betreft haar ex: "wat moet ik doen?"

Janine image
door Janine

10 Oktober 2023

Hij krijgt een verzoek van zijn terminaal zieke vrouw betreft haar ex: "wat moet ik doen?"
Advertisement

Het huwelijk is iets prachtigs, de grootste uitdrukking van de verbintenis tussen twee mensen en de wederzijdse demonstratie van liefde. Het huwelijk is echter ook een “contract” en moet als zodanig worden gerespecteerd: maar is het werkelijk zo vanzelfsprekend dat de twee partijen niet verder gaan dan hun eigen rechten en plichten?

In het verhaal waarover we je willen vertellen, vertelde een man in welke moeilijke situatie hij terechtkwam als gevolg van een heel bijzonder verzoek van zijn vrouw. Omdat hij niet wist hoe hij moest reageren of wat hij moest doen, besloot de man zich voor advies tot de Reddit-gemeenschap te wenden.

Advertisement

De kwestie...

De kwestie...

Pexels - Not the actual photo

Het verhaal kwam helaas voort uit een ernstige ziekte die de gezondheid van de vrouw aantastte en waartegen niets te doen was. "Mijn vrouw is terminaal ziek en de verwachting is dat ze nog maximaal 9 maanden zal leven - schrijft de man - We zijn al 10 jaar samen en ik kan me mezelf niet zonder haar voorstellen, ik kan me mijn leven niet herinneren voordat ze arriveerde en ik weet niet wat ik moet als ze er niet meer is. Ik heb er alles aan gedaan om haar laatste dagen onvergetelijk te maken en ik wil al haar wensen vervullen."

Het is jammer dat deze na een tijdje verder gingen en geen goed effect op de man hadden.

Advertisement

Het verzoek van de vrouw

Het verzoek van de vrouw

Pexels - Not the actual photo

De auteur van het bericht, moe en verwoest door het verzoek van zijn vrouw, voelde de diepe behoefte om zijn hart te luchten, iemand in vertrouwen te nemen en steun te krijgen, ook al is deze geen bekende, met betrekking tot de kwestie. "Een van de laatste dingen die ze me vroeg voordat ze deze wereld verlaat, was om een ​​nacht vol passie door te brengen met een ex-vriend van haar - bekende de man - Ze vertelde me dat de intimiteit met mij fantastisch is, maar ze wil dit nog een keer beleven, en niet alleen met mij."

We kunnen ons alleen maar voorstellen hoe gekwetst en verbitterd hij zich voelde toen hij met dit nogal gedurfde verzoek werd geconfronteerd. “Ik vind het heel erg, ik ben gekwetst en geschokt - bekende hij - ik weet niet hoe ik me moet gedragen: mijn vrouw haar laatste wens ontzeggen om mijn ego te beschermen, of ermee instemmen haar in de armen van een ander achter te laten? Ik voel me verplicht om ja te zeggen, alleen maar omdat ze stervende is."

De reacties van gebruikers...

De reacties van gebruikers...

Pexels - Not the actual photo

Het dilemma van de man werd met veel empathie ontvangen door de vele mensen die zijn bericht lazen. Velen wilden een ​​bericht achterlaten en hun steun aan de man te betuigen, zij het virtueel. Ze bestempelden hem unaniem niet als ongevoelig, integendeel, ze stonden vrijwel allemaal aan zijn kant en beweerden dat de vrouw te ver was gegaan met haar “laatste” verzoek, zonder ook maar in het minst aan de pijn van haar man te denken.

"Ik zou haar onmiddellijk verlaten" - dit is een van de meest geschreven opmerkingen. Veel mensen hebben de man geadviseerd om haar haar zin te geven, maar wel afstand van haar te nemen. De situatie van de vrouw is verwoestend, maar dit kon dergelijk gedrag niet rechtvaardigen. Denken dat je alles kunt vragen omdat je op het punt staat het leven te verlaten, is niet normaal. We moeten ook denken aan degenen die alles voor ons hebben gedaan, degenen die zichzelf hebben opgeofferd om aan onze zijde te blijven en degenen die enorm zullen lijden als hun wederhelft er niet meer is.

Voor Reddit-gebruikers leek een dergelijk verzoek dus onmogelijk en onaanvaardbaar. Geldt hetzelfde voor jou of zou je gezien haar situatie gehoor hebben gegeven aan het verzoek van de vrouw?

Source:

Reddit

Advertisement