5 weinig bekende aspecten die mensen met angst gemeen hebben

Janine image
door Janine

26 December 2018

5 weinig bekende aspecten die mensen met angst gemeen hebben
Advertisement

Angst is een emotionele toestand die een diep gevoel van ongemak veroorzaakt bij de mensen die eraan lijden, in extreme gevallen kan het zelfs leiden tot echte paniekaanvallen. Angst kan optreden als je bijzonder gestresst bent en situaties niet goed aankan of als je onder druk staat of als je een zeer negatief beeld hebt van wat er elke dag gebeurt. Het belangrijkste, voor degenen die in contact zijn met een angstig persoon, is om te begrijpen dat angst een echte ziekte kan zijn, die voorzichtig moet worden aangepakt en die in sommige gevallen specifieke ondersteuning vereist. Voor degenen die eraan lijden is het moeilijk om uit te leggen hoe het voelt aan degenen die dit onaangename gevoel nog nooit hebben ervaren. Dit is wat ze graag duidelijk zouden willen maken aan wie naast hen staat.

via lamenteesmaravillosa.com

Advertisement
Erik F. Brandsborg

Erik F. Brandsborg

1. Mensen die last hebben van angst wil dat er naar hen geluisterd wordt en begrip toont: het is niet altijd duidelijk waarom je op een bepaald moment in het leven angst voelt. In deze gevallen kan het luisteren naar diegenen die een innerlijk ongemak van deze entiteit voelen het verschil maken, kan ze het gevoel geven dat ze niet alleen zijn en medelijden met hen hebben.
2. Degenen die aan angst lijden, kunnen hun zorgen niet naast hen neerleggen: de angstigen worden gekweld door angst, dus het is voor hen moeilijker om uit de situaties te komen die deze gevoelens veroorzaken. De mensen om hen heen moeten proberen inzicht te geven in de noodzaak om hun problemen één voor één onder ogen te zien, om deze schadelijke emotionele toestand te kunnen verminderen.
3. Degenen die last hebben van angst worden ook overvallen door de kleinste dingen: angstigen laten zich de energie van alles absorberen zonder een oplossing te vinden, zelfs van de kleinere, die normaal gesproken minimale inspanningen vereisen om te worden opgelost.

Advertisement
Christian Schloe Digital Artwork/Facebook

Christian Schloe Digital Artwork/Facebook

4. Degenen die angstig zijn, maken zich overal zorgen om: gezien het feit dat ze voortdurend onder het gewicht van hun zorgen leven, hechten ze ook belang aan de meest onbelangrijke dingen, door ze negatief te belasten en daarom angstgevoelens nog meer te voeden.
5. Degenen die angstig zijn, hebben concrete angsten: wat de angstigen kwelt, is eigenlijk concreter dan je zou denken, althans in hun gedachten. Wanneer ze persoonlijk tegen hun eigen angsten aanlopen, denken ze dat ze ze niet onder ogen kunnen zien en laten zich door hen beheersen.

Hoewel het niet gemakkelijk is om uit te leggen wat angst is voor degenen die het nooit hebben ervaren, om angstigen te leren begrijpen zijn de regels steeds hetzelfde: luister naar hen, laat hen weten waar dit ongemak vandaan komt, pak de problemen één voor één aan zonder weg te lopen.

Advertisement